Național Din Arad Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Orchestra Johann Strauss Ensemble vine la Arad alături de doi invitaţi speciali
Orchestra Johann Strauss Ensemble vine la Arad alături de doi invitaţi speciali
06/11/2023 ⋅ 0 comentarii

Concertul dedicat sărbătorilor de iarnă al Orchestrei Johann Strauss Ensemble revine pe scenele din România alături de doi invitaţi speciali, soprana Paula Jeckstadt şi baritonul Michael Havlicheck.

Orchestra Johann Strauss Ensemble sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor va fi prezentat în cadrul turneului naţional „Viena Magic” pe 11 decembrie la Sala Patria din Braşov, pe 12 decembrie la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, pe 13 decembrie la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, iar pe 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranţa din Oradea. Noul concept al concertului, creat special pentru publicul din România, cuprinde un program variat de muzică clasică, pornind de la valsurile iubite de zeci de generaţii şi ajungând la arii de operă ce aparţin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I şi II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Dirijor şi prim-solist, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Russel McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuieşte în Viena, iar din anul 1997 este concertmaestru şi dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. În acompaniamentul său sub bagheta lui Russel McGregor au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost fondată în anul 1985 de membrii Bruckner Orchester din Linz.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.