Național Ultima oră Life
31 Octombrie – Ziua Internațională a Mării Negre
31 Octombrie – Ziua Internațională a Mării Negre
31/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Data de 31 Octombrie, Ziua Internațională a Mării Negre, marchează aniversarea semnării, în 1996, de către România, Bulgaria, Georgia, Rusia, Turcia şi Ucraina a Planului Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră. Documentul conţine cel mai complet set de strategii şi măsuri pentru salvarea şi reabilitarea bazinului.

Aniversarea din fiecare an este de fapt o promisiune pentru un viitor mai bun pentru cele 16 milioane de oameni, din cele șase state riverane, care trăiesc de-a lungul țărmului Mării Negre.

Dincolo de angajamentele guvernamentale asumate pentru măsuri reale care să reabiliteze bazinul Mării Negre, o responsabilitate ne aparține tuturor: aceea ce a proteja mediul.

Ziua Internațională a Mării Negre este și o celebrare a eforturilor de o viață depuse de specialiști, pasionați și voluntari pentru protejarea mediului marin.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.