Național Social Ultima oră
Veteranul de război Dobrin Tănase, la 96 de ani: ”Mă doare că oamenii sunt tot mai obosiți și mai egoiști, iar empatia nu este un cuvânt din dicționarul limbii lor”
Veteranul de război Dobrin Tănase, la 96 de ani: ”Mă doare că oamenii sunt tot mai obosiți și mai egoiști, iar empatia nu este un cuvânt din dicționarul limbii lor”
28/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război colonel în retragere Tănase Dobrin a împlinit frumoasa vârstă de 96 de ani, prilej cu care a fost vizitat de domnul colonel în rezervă Marius Popența de la ANVR Sibiu. 

Cu un condei al cărui duh transmite atât de mult încât ajunge până în suflet, domnul Marius Popența a relatat de la întâlnirea cu veteranul nostru gândurile celui ajuns la 96 de ani. Gânduri cât o radiografie a timpurilor noastre și care ar trebui să ne determine să plecăm ușor capul și să îl mai ridicăm doar atunci ne vom fi rezolvat egoismul și recăpătat empatia.

Căci, spune veteranul nostru... ”Mă doare că oamenii sunt tot mai obosiți și mai egoiști, iar empatia nu este un cuvânt din dicționarul limbii lor”.

Iată ce relatează domnul Marius Popența de la întâlnirea cu veteranul de război Tănase Dobrin:

„Am fost astăzi alături de veteranul de război colonel (rtr) Tănase Dobrin, la împlinirea vârstei de 96 de ani. După stagiul militar și experiența frontului, veteranul nostru a optat pentru cariera militară.  Limpede ("poate prea..." remarcă el, nițel amar) la minte și la suflet , ne-a povestit despre toate cele din secolul azi-mâine împlinit, căruia i-a fost, deopotrivă, martor și protagonist.

În mijlocul camerei tronează un geamantan plin, nedesfăcut. "Am fost în aplicație... Greu!!!..." Tocmai ce a revenit acasă, a avut parte de mai bine de o lună istovitoare, internat fiind pentru îngrijire într-un centru specializat, urmare a unei fracturi. "Nu mă plâng de ordine și curățenie, că era în regulă, iar eu sunt militar obișnuit cu viața la comun, cu programul, dar mă doare că oamenii sunt tot mai obosiți  și mai egoiști, iar empatia nu este un cuvânt din dicționarul limbii lor!!!... poate mi-ar fi fost mai bine dacă îmi mai amorțea Dumnezeu nițel mintea, să nu le mai înțeleg chiar pe toate..." Zâmbetul lui, obosit și inteligent, ne-a însoțit până la ieșire. "Vă mai aștept pe la mine!"

Ani buni și sănătoși și de azi înainte, domnule colonel! Tortul și șampania, cel puțin pentru următoarele patru aniversări, sunt deja comandate! Promitem să revenim!”

Mulți ani cu sănătate, domnule Dobrin Tănase! Atât de mulți, încât să fiți martorul revenirii noastre din egoism și lipsă de empatie...


Foto: Marius Popența


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.