Național Învățământ Ultima oră Externe
Dăruire, talent, răbdare și pregătire. Viviana, din nou pe prima treaptă a podiumului la o competiție internațională
Dăruire, talent, răbdare și pregătire. Viviana, din nou pe prima treaptă a podiumului la o competiție internațională
25/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Elev plutonier major Viviana-Mihaela Purcărea-Ciulacu, elevă la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza, ne demonstrează tuturor că că atunci când dăruirea, talentul, răbdarea și pregătirea fac casă bună, rezultatul nu poate fi decât unul pe măsura așteptărilor. 

Viviana, așa cum ne-a obișnuit, a urcat din nou pe prima treaptă a podiumului. De data aceasta la etapa finală a Competiției hibrid „World Youth Invention and Innovation Award (WYIIA)”, găzduită de Universitatea Sarjanawiyata Tamansiswa (UST) din Yogykarta, Indonezia.

    Performera cantemiristă a impresionat juriul cu Proiectul BIOFUEL CELLS, The Energy Chance of the furure, pe care l-a realizat sub coordonarea prof. Ion Necula. 

     „Au fost peste 600 de participanți din întreaga lume, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Indonezia, Thailanda, Vietnam, Puerto Rico, Turcia, Nepal, Arabia Saudită, Malaezia, Kazahstan, Filipine, Mexic, s.a., care au aliniat la startul competiţiei 286 de proiecte, înscrise în cele 8 categorii ale concursului: Education, Life Science, Social Science, Mathematics, Physic, Technology, Energy and Engineering, Environment”, a transmis  Viviana.

Că medalia de aur câștigată în Indonezia nu este deloc o întâmplare, stau ca dovadă rândurile pline de apreciere pe care reprezentanții Colegiului cantemirist de la Breaza le-au scris despre ea. 

     „A îmbinat armonios pasiunea cu munca pentru a aduna acest rezultat extraordinar, care vine să completeze pleiada de distincții obținute la olimpiadele și concursurile școlare de nivel județean, național și internațional. Viviana este un exemplu pentru ceea ce înseamnă dăruire, talent, răbdare și pregătire, o tânără cantemiristă care face cinste instituției în care a ales să se formeze. Pe lângă rezultatele foarte bune la învățătură, fiind prima în clasa ei, se mândrește și cu performanțele ei artistice, pe care și le-a cultivat prin studiu, la care a adăugat pasiunea pentru muzică, dans și pictură. Talentul, perseverența, disciplina și creativitatea sunt pilonii de bază din spatele fiecărui succes al ei.”, au transmis reprezentanții Colegiului.

      De mică a fost implicată în diverse proiecte, a participat la cercuri de biologie care i-au  sporit dragostea pentru mediul înconjurător, au ajutat-o să descifreze tainele naturii, miracolul lumii necuvântătoare, misterul vieţii pe pământ.

 „De la an la an, ecologia şi protecţia mediului au devenit principale pasiuni şi preocupări. Am început să caut, împreună cu profesorii coordonatori, soluţii şi rezolvări ale unor probleme stringente cu care mediul se confruntă: poluarea din ce în ce mai puternică a aerului, apei şi solului, poluarea cu deşeuri industriale şi menajere, epuizarea resurselor naturale, în principal combustibilii fosili şi rezervele de apă ale planetei, găsirea şi folosirea la scară largă a unor surse alternative, nepoluante, de energie verde şi regenerabilă, etc. Soluţiile inovative identificate şi prezentate prin proiecte, mi-au adus numeroase premii nu doar naţionale, ci şi internaţionale, medalii şi distincţii la competiţii şi concursuri dedicate inventicii şi inovaţiei în protecţia mediului înconjurător, la AbuDhabi 2019, Fortaleza 2017, Luxembourg şi Toulouse 2016, Brussels 2015.”, a mai spus Viviana.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.