Național Ultima oră Externe
Un pompier român, aflat în drum spre Muntele Athos, a salvat viața unui șofer care făcuse accident
Un pompier român, aflat în drum spre Muntele Athos, a salvat viața unui șofer care făcuse accident
25/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Un pompier român, care se afla în pelerinaj în Grecia și se îndrepta spre Muntele Athos împreună cu prietenii săi, a salvat viața unui șofer care făcuse accident în localitatea Serres. 

Plutonierul major Cătălin Cristescu, salvator la Detașamentul Mioveni, descris de colegii săi de la ISU Argeș ca „un om cu credință în Dumnezeu”, se afla în trafic, când a văzut cum în fața sa șoferul unui autoturism a pierdut controlul și s-a izbit violent de un stâlp. 

Cu multă prezență de spirit și datorită numărului mare de intervenții la care a participat pe parcursul carierei, pompierul român și-a dat seama că trebuie să acționeze de urgență. 

În momentul în care a ajuns la vehiculul implicat în accident, în interiorul acestuia a găsit o persoană conștientă, dar încarcerată și a intervenit imediat pentru îndepărtarea parbrizului și extragerea victimei. Acele momente au fost intense, mai ales pentru că exista riscul ca la autoturism să izbucnească un incendiu. 

După ce a evacuat persoana, i-a acordat îngrijirile medicale necesare, victima acuzând dureri în piept și prezentând zgârieturi pe diferite părți ale corpului. 

La ajungerea forțelor de intervenție grecești, Cătălin le-a prezentat rapid situația, comunicându-le ce a suferit victima și faptul că a deconectat bornele bateriei pentru a evita producerea unui incendiu. 

„Când am coborât, am văzut o mașină care se izbise puternic de un stâlp. Am fugit către locul accidentului și am văzut că un bărbat se afla în interiorul vehiculului. Era rănit în urma impactului, însă conștient. Am făcut ce știu mai bine și tot ce am învățat în anii de când sunt pompier”, a povestit plutonierul major Cătălin Cristescu.

În timpul intervenției Cătălin s-a tăiat la mână, dar din fericire rana a fost una ușoară. Cu mâna bandajată, dar cu sufletul împlinit, el și-a continuat drumul alături de prietenii săi către Muntele Athos.


Foto: ISU Argeș

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.