Național Din Arad Comunicate de Presă Ultima oră
Cetatea Aradului își deschide porțile de Ziua Armatei României. Programul evenimentelor
Cetatea Aradului își deschide porțile de Ziua Armatei României. Programul evenimentelor
24/10/2023 ⋅ 0 comentarii

În perioada 23-24 octombrie, militarii Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”, în cooperare cu reprezentanții Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Arad, vor prezenta elevilor din instituțiile de învățământ ale județului Arad oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale, importanța Zilei Armatei României și rolul hotărâtor pe care aceasta l-a avut în formarea istoriei naționale.

Pentru a cinsti faptele de vitejie ale eroilor români căzuți la datorie pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării și valorilor naționale, în data de 24 octombrie, începând cu ora 09:00, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, se va desfășura o activitate de îngrijire a mormintelor eroilor din Cimitirul Pomenirea.

Punctul culminant al activităților va fi reprezentat de Ziua Porților Deschise din data de 24 octombrie, în intervalul orar 10:00-15:00. Cu acest prilej, Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu” își deschide larg porțile pentru toți cei care doresc să viziteze o cazarmă cu puternice rezonanțe istorice. Această activitate va include două părți distincte:

-prima parte va fi concentrată pe acțiuni militare specifice, concretizate prin orientare în teren cu ajutorul busolei, măsurarea unghiurilor și distanțelor cu ajutorul binoclului, prezentarea tehnicilor de supraviețuire și o expoziție de armament, tehnică și echipament aflate în dotare;

-cea de-a doua parte va consta în prezentarea istoricului cetății și a sălii tradițiilor de luptă.

Finalul activităților va fi reprezentat de ceremonia militară și religioasă din data de 25 octombrie 2023, începând cu ora 09:00 în Piața Avram Iancu din municipiul Arad și ora 14:00 la Monumentul Eroilor din Păuliș.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.