Național Ultima oră Externe
O româncă a câștigat cursa feminină de la Golden Trail World Series 2023 din Italia
O româncă a câștigat cursa feminină de la Golden Trail World Series 2023 din Italia
24/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Românca Florea Mădălina, 30 de ani, a câștigat finala feminină din cadrul competiției Golden Trail World Series 2023, din Italia.

Deși lupta pentru primul loc în clasamentul mondial era strânsă, Mădălina Florea (CSM Sighișoara, România) a reușit să ajungă prima la linia de sosire, cu un timp impresionant de 39 de minute.

„Entuziasm, adrenalina, fericire… nu pot exprima ceea ce am simtit zilele trecute in Italia, la Finala Golden Trail series. Desigur, am gandit prea mult, toti cei care ma cunosc o stiau. Nu am putut dormi, nu am putut manca mult inainte de curse, incertitudinea ma omora.  Dar, odata cu pocnetul pistolului, m am concentrat mai bine decat am facut-o vreodata. Eram doar eu si visul meu. Nu imi era frica, nu gandeam prea mult. Eram mai prezenta ca niciodata in curse. Nu mi a fost frica sa alerg coborarile tehnice, cea mai mare slăbiciune a mea, imi repetam mereu ca este timpul meu. Aici si acum, sunt aici sa castig. Si am castigat. Nu doar o cursa, ci ambele curse din Finala Golden Trail Series. Credeam ca visez, ca ma voi trezi dimineata si totul dispare, dar nu, iata ma pe locul al 3-lea un clasamentul general, in urma a 2 dintre cele mai bune alergatoare de trail din lume. Multumesc Golden Trail Series pentru sansa de a mi depăși limitele in cele mai renumite curse ale voastre. Poate cine stie, anul viitor ma voi intoarce sa castig mai mult.”, a scris românca pe pagina de socializare. 

Trail running este o formă de alergare care se desfășoară pe căi, poteci, piste de munte sau terenuri accidentate, în loc de suprafețe asfaltate sau pe stadion.

Sportivii care practică trail running alergă adesea pe dealuri, prin munți, păduri și alte medii naturale, având de înfruntat diverse obstacole și condiții de teren, precum noroi, apă, pietre, rădăcini sau chiar zăpadă.


Foto: Facebook / Mădălina Florea

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.