Național Cultură Ultima oră
”Regele Mihai al României – Despre Viață” - proiecție de film omagială la Castelul Peleș, la 102 ani de la nașterea Regelui Mihai
”Regele Mihai al României – Despre Viață” - proiecție de film omagială la Castelul Peleș, la 102 ani de la nașterea Regelui Mihai
24/10/2023 ⋅ 0 comentarii

La 102 ani de la nașterea Regelui Mihai, la castelul Foișor din Sinaia, Asociația Sinaia Oraș Regal organizează în parteneriat cu Muzeul Național Peleș o proiecție de film omagială: Regele Mihai al României – Despre Viață. 

Filmul a fost lansat în anul 2017 și este o producție a lui John Florescu, istoric și jurnalist american, născut la Boston în Statele Unite ale Americii, dar care are rădăcini în țara noastră unde a ales să trăiască acum 15 ani.

La eveniment va fi prezentă și excepționala Irina-Margareta Nistor, traducătoare și critic de film, vocea inconfundabilă a unei generații. Irina Margareta Nistor a fost decorată în acest an pe 26 martie de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. 

Proiecția va avea loc în Sala Mare de Muzică a Castelului Peleș, iar participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile. 

Întregistrarea la eveniment este obligatorie și se poate face AICI

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.