Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Peste 100 de obiecte militare din timpul Primului Război Mondial vor fi expuse în capitală
Peste 100 de obiecte militare din timpul Primului Război Mondial vor fi expuse în capitală
23/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Peste 100 de obiecte militare din timpul Primului Război Mondial vor fi expuse începând de joi, 26 octombrie, ora 14.00, la Muzeul Geologic Național. 

Expoziția documentară captivantă, organizată de Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Muzeul Geologic Național, vine în întâmpinarea pasionaților de istorie și a celor curioși să descopere mai multe despre Bătălia pentru București din toamna anului 1916.

 „Prin eforturile comune ale organizatorilor expoziția își propune să aducă în prim-plan momente semnificative ale istoriei Primului Război Mondial și să ofere vizitatorilor o perspectivă amplă asupra evenimentelor din timpul Bătăliei pentru București”, spune istoricul Andrei Popete Pătrașcu.

Expoziția va cuprinde obiecte valoroase, descoperite cu ajutorul detectorului de metale, medalii, brevete, hărți, fotografii, accesorii militare și uniforme. Un aspect deosebit îl reprezintă replicile istorice ale uniformelor Regelui Ferdinand I și Reginei Maria din timpul Primului Război Mondial.

„Deschiderea oficială a expoziției va avea loc joi, 26 octombrie, începând cu ora 14.00, la Muzeul Geologic Național. Vă invităm să vizitați expoziția și să călătoriți în timp, explorând artefacte și obiecte care au aparținut combatanților din celebra bătălie pentru apărarea Bucureștiului”, transmite Ramona Bălășcuță, directorul Muzeului Geologic Național.

„Indiferent dacă sunteți pasionați de istorie sau pur și simplu doriți să vă bucurați de o experiență culturală nouă, această expoziție vă va oferi ocazia de a vă apropia mai mult de trecutul nostru, de a învăța și de a admira obiectele care reconstituie istoria tumultosului an 1916. Nu ratați acest eveniment! Vă așteptăm cu drag la deschiderea expoziției, joi, 26 octombrie, la Muzeul Geologic Național”, transmit organizatorii expoziției. 

 Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 octombrie – 16 noiembrie 2023.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.