Național Ultima oră
100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război Ion Neghină, sărbătorit la centenar
100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război Ion Neghină, sărbătorit la centenar
23/10/2023 ⋅ 0 comentarii

100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război maior în retragere Ion Neghină a fost sărbătorit la centenar de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale, familie și localnici din comuna Dragoș Vodă, Călărași.

Maiorul (rtr.) Ion Neghină, veteran de război, născut în 19 octombrie 1923, a absolvit cursurile școlii gimnaziale în comuna Dragoş Vodă, iar în anul 1944 a fost încorporat în armată, în cadrul Regimentului 23 Infanterie. 

„Am participat pe front cu regimentul în Ungaria, Cehoslovacia și în Munții Tatra, unde am fost rănit la brațul drept. Am primit îngrijiri medicale, dar, până să apuc să mă întorc pe front, războiul s-a încheiat și, astfel, am fost lăsat la vatră”, a povestit veteranul, potrivit doamnei f.p. Mirela Florian.

Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă, domnul mr. (rtr.) Ion NEGHINĂ a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”, iar în urma ordinelor de înaintare în grad emise, după anul 1990, de Ministerul Apărării Naționale, a ajuns la gradul de maior.

 După război a rămas în comuna natală, unde a lucrat în agricultură, fiind șef de echipă.                    

La mulți ani cu sănătate!


Foto: Foto: Plt.adj. Răzvan Nae


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.