Național Cultură Religie Ultima oră
Academicianul Alexandru Zub a împlinit 89 de ani. Prieteni, foşti colegi și colaboratori l-au sărbătorit la Mănăstirea Văratec
Academicianul Alexandru Zub a împlinit 89 de ani. Prieteni, foşti colegi și colaboratori l-au sărbătorit la Mănăstirea Văratec
18/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Academicianul Alexandru Zub a împlinit joi, 12 octombrie, frumoasa vârstă de 89 de ani. Cu acest prilej, prieteni, foşti colegi și colaboratori ai istoricului au mers pentru a-l sărbători la Mănăstirea Văratec, locul în care academicianul a ales de la începutul anului 2022 să-și petreacă ultimii ani din viață.

Toți cei prezenți de ziua academicianului la Văratec au participat la o slujbă de Tedeum, în timpul căreia istoricul Alexandru Zub a primit o distincție din partea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ca semn al prețuirii și binecuvântării pentru merite deosebite, pentru păstrarea credinței și promovarea culturii creștine.

Poeta Blandiana, prezentă la eveniment a spus că, fiind acolo, simte că reprezintă întreaga sa generație

Înainte de a se retrage la mănăstire, academicianul Alexandru Zub și-a donat întreaga bibliotecă Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, mai exact Bibliotecii “Dumitru Stăniloae”.

Academicianul Alexandru Zub s-a născut la 12 octombrie 1934, în satul Vârful Câmpului, Botoșani, și are aproape 6 decenii de activitate în domeniul istoriei.


Foto: Mănăstirea Văratec

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.