Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră Externe
Institutul Cultural Român lansează un apel la candidaturi pentru bursele „Constantin Brâncușiˮ 2024
Institutul Cultural Român lansează un apel la candidaturi pentru bursele „Constantin Brâncușiˮ 2024
18/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Institutul Cultural Român lansează un apel la candidaturi pentru a oferi în anul 2024 două burse, sub forma unor stagii de trei luni la Cité Internationale des Arts din Paris-Franța, unor artiști plastici/vizuali. Invităm artiștii interesați să trimită dosarele de candidatură până pe data de 17 noiembrie 2023, ora 16.00, la adresa de e-mail burse@icr.ro.

Obiectivul principal al programului de burse „Constantin Brâncușiˮ este introducerea artiştilor români în circuitul valorilor europene, prin oportunitatea de a lucra într-un mediu artistic internaţional. Programul se adresează artiştilor plastici/vizuali români cu studii universitare de specialitate încheiate şi cu performanţe recunoscute în domeniu. Sunt oferite anual două burse „Constantin Brâncuşi“ pentru perioade de câte 3 (trei) luni, în vederea desfăşurării unor proiecte artistice în atelierul dedicat României la Cité Internationale des Arts, Paris-Franța. Valoarea fiecărei burse este de 6.000 de euro. Selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, personalităţi recunoscute în domeniul artelor plastice/vizuale, pe baza dosarelor de candidatură primite. Criteriile de evaluare sunt relevanța activităţii artistice de până acum (expoziţii, recomandări, dosar de presă), proiectul ca atare, calitatea proiectului propus în raport cu locul de desfășurare, fezabilitatea proiectului în intervalul bursei, caracterul inovativ al proiectului în contextul experienței artistice anterioare, contacte relevante în locul de desfășurare al bursei.

Dosarele selectate sunt trimise spre validare Comisiei de admitere de la Cité Internationale des Arts.

Pentru mai multe detalii, AICI.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.