Național Comunicate de Presă Ultima oră Externe
Pentru prima dată în istoria de 102 ani a Jocurilor Olimpice de iarnă, o competiție se va desfășura în afara țării gazdă
Pentru prima dată în istoria de 102 ani a Jocurilor Olimpice de iarnă, o competiție se va desfășura în afara țării gazdă
17/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Pentru prima dată în istoria de 102 ani a Jocurilor Olimpice de iarnă, o competiție se va desfășura în afara țării gazdă.  Sporturile de gheață – sanie, bob, skeleton – de la JO Milano Cortina 2026 se vor defășura în afara Italiei. 

Gazdele întrecerii olimpice  au abandonat ideea de reamenajare a pistei olimpice din Cortina d'Ampezzo. Vestea nu este o surpriză, după ce planurile de a construi o nouă pistă care să găzduiască bob, skeleton și sanie pe locul pistei demolate au fost  blocate pentru că nicio companie nu a licitat pentru construcție.  De asemenea, a existat o opoziție din ce în ce mai mare față de construcție din cauza impactului de mediu și financiar, a temerilor cu privire la o moștenire limitată și a temerilor că ar putea să nu fie suficient timp pentru construcție.

Orașul austriac Innsbruck a oferit deja utilizarea pistei de sanie, bob și skelton  pentru Jocurile Olimpice din 2026. 

Giovanni Malagò, președintele Comitetului de Organizare Milan Cortina 2026, a anunțat oficial decizia de a muta competițiile de bob, sanie și skeleton de la Cortina într-o locație străină în timpul prezentării de  la Sesiunea 141 a Comitetului Olimpic Internațional (CIO) de la Mumbai, India.  

Va fi pentru prima dată în istoria de 102 ani a Jocurilor Olimpice de iarnă când un eveniment va fi organizat în afara țării gazdă. S-a mai întâmplat de două ori la Jocurile Olimpice de vară. Prima dată în timpul Jocurilor Olimpice din 1920 de la Anvers când, din cauza unei dispute cu privire la curs, ultimele evenimente de navigație au fost mutate de la Oostende la Amsterdam, în Țările de Jos. 

A doua oară a fost în timpul Jocurilor Olimpice din 1956 organizate la Melbourne, când evenimentele ecvestre au avut loc la Stockholm, din cauza legilor de carantină din Australia.

COSR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.