Atunci când un prunc de câțiva ani vine și spune „E ca la noi la țară, Doamna”, un lucru e clar, dacă ai vrut să faci un eveniment care să povestească despre Toamnă: lucrurile au ieșit exact așa cum ai sperat.
Și lucrurile, da, au ieșit exact așa cum Doamnele învățătoare de la Școala ”Episcop Ioan Mețianu” au nădăjduit atunci când au proiectat ”Festivalul Toamnei”, astăzi desfășurat în generoasa curte a Școlii, Seminarului și Facultății de Teologie din Arad.
„La școala noastră, am sărbătorit toamna printr-un festival MINUNAT. A fost o activitate complexă și completă, zic eu, care vorbește despre bucuria și împlinirea de a avea alături o echipă de colege inimoase, 80 de copii frumoși, talentați, dornici de activități altfel, părinți și bunici implicați, serioși si săritori, care au spus prezent la chemarea școlii”, ne-a spus Doamna director și totodată Doamna școlăreilor de la clasa IA.
Festivalul Toamnei la Școala ”Episcop Ioan Mețianu” Arad, organizat pe parcursul a două săptămâni de cele patru Doamne învățătoare (Olariu Gabriela - PA, Bolba Claudia – PB, Năsui Alina – IA, Pele Bianca – IB), împreună cu piticii de la pregătitoare și elevii de clasa I, dar și cu harnicele mămici, s-a dovedit a fi „un eveniment plin de culoare, de voie bună, cu emoții ce au umplut inimile tuturor și cu multă speranță într-un viitor frumos și mult mai bun, datorită micuților care se pregătesc în această școală să devină oameni mari, oameni buni, oameni de succes”, după cum avea să ne mărturisească o altă Doamnă.
În cadrul Festivalului, cei 80 de elevi au avut parte de activități inedite care i-au îndemnat să observe natura la începutul Toamnei, au realizat desene în tema evenimentului, s-au jucat și, bineînțeles... fructe din belșug au gustat! Și fie vorba între noi, nici n-aveau cum altfel, când strugurii „zâmbeau dintr-un coș”, merele chiar aveau gust de mere și perele de pere.
”Doamna, de unde vine porumbul?”
Deși, poate, am fi tentați a crede că a fost doar un eveniment exclusiv distractiv, lucrurile n-au fost deloc așa. Pentru că acolo, în curtea școlii, în cadrul unui astfel de eveniment se deschid noi și noi portițe de învățare, de cunoaștere. Spre exemplu, în timp ce mai mulți colegi își testau perseverența în încercarea de a desface boabele de pe știuleții de porumb, unul dintre ei o întreabă pe Doamna, cea care pe toate, întotdeauna, e musai a le cunoaște, ”De unde vine porumbul?”. Răspuns pe care, desigur, îl va afla la orele de științe, unde va fi abordat pe îndelete ciclul de viață al porumbului-vedetă de astăzi.
”E ca la țară la noi, Doamna!”
Da, când unul dintre participanți vine și spune că toată acea atmosferă, creată prin ingenioasa așezare a baloților de paie, a dovlecilor, a coșurilor cu mere, prune, struguri, castane, gutui, nuci și alune, a preșurilor și ștergarelor, îl duce cu gândul la atmosfera de la el de la țară... atunci nu poți decât să te declari mulțumit, iar când principalii beneficiari spun că a fost fantastic și abia așteaptă următorul festival, să le promiți că acest lucru se va întâmpla negreșit.
Și pentru că frumos este a da cezarului cele ce sunt ale cezarului, şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu, e musai de amintit că două dintre micile eleve ale tinerei școli de pe Str. Academia Teologică, nr. 11-13, Arad, și-au sărbătorit astăzi, în cadrul festivalului (cum altfel?), ziua de naștere, iar organizatorii au înălțat un gând de recunoștință spre Înaltul Cerului pentru vremea grozavă, care a contrazis cu încăpățânare prognoza meteo.
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.