Național Cultură Ultima oră
Veteranul de război Gheorghe Hațegan, aniversat la împlinirea vârstei de 98 de ani
Veteranul de război Gheorghe Hațegan, aniversat la împlinirea vârstei de 98 de ani
13/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Gheorghe Hațegan a împlinit 98 de ani. În cadrul proiectului de omagiere a veteranilor ”Credință și patrie - Mărturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia, cadre militare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” alături de reprezentanți ai Cercului Militar Alba Iulia i-au făcut o vizită veteranului de război Gheorghe Hațegan din Oarda de Jos, pentru a-l felicita la ceas aniversar, informează reprezentanții Colegiului Național Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia.

Gheorghe Hațegan s-a născut la data de 11 martie 1922, fiind încorporat în primăvara anului 1944 în Compania 18 Batalionul 2 Pontonieri. La începutul lunii septembrie a fost trimis împreună cu camarazii pe front, iar până în anul 1945 când s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial au avut ca misiuni construirea de poduri de vase și pontoane peste ape curgătoare în România, Ungaria și Cehoslovacia.

Gheorghe Hațegan a povestit cu emoție și cu multe detalii întâmplări de pe front, răsfoind împreună cu cei prezenți fotografii vechi. Adevărate mărturii de valoare istorică ale celui de-al Doilea Război Mondial.

La mulți ani cu sănătate și recunoștință!

 

Foto: Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.