Național Religie Ultima oră
Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase spre închinare. Peste 300.000 de pelerini sunt așteptați în aceste zile la Iași
Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase spre închinare. Peste 300.000 de pelerini sunt așteptați în aceste zile la Iași
07/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Calea Iașului este din nou plină de pelerini, cu atât mai mult cu cât, în zorii acestei dimineți, Moaștele Cuvioasei Parascheva au fost scoase spre închinare. 

O frumoasă tradiție păstrată de mulți ani în istoria Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași a fost împlinită, conform Doxologia.ro,  și anul acesta, cu prilejul hramului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: Racla cu moaștele Sfintei a fost purtată pe umeri de un sobor de 32 de preoți, și a fost depusă spre închinare miilor de pelerini care sosesc la Iași în această perioadă. Anul acesta, ziua de 7 octombrie a reprezentat momentul scoaterii sfintelor moaște din Catedrala Mitropolitană și așezarea lor în baldachinul special amenajat și împodobit cu flori, situat în fața Căminului preoțesc.

Potrivit estimărilor transmise de Jandarmeria Română, pentru această perioadă se estimează participarea a aproximativ 350.000 de persoane, din care aproximativ 20.000 vor participa la procesiunea „Calea Sfinților”, care va avea loc mâine, 08 octombrie, iar aproximativ 90.000 de persoane vor fi prezente în data de 14 octombrie. Totodată, aproximativ 100.000 de credincioși vor participa în această perioadă la slujbele religioase și alte activități conexe pelerinajului, desfășurate în spațiul public.

Pentru a evita aglomerarea de persoane, ca în fiecare an, s-a realizat un culoar unic de acces destinat pelerinilor, pe traseul: Catedrala Mitropolitană - str. Arhitect G.M. Cantacuzino - str. Iordache Lozonschi - str. Cloșca - str. Petru Movilă - str. Uzinei - str. Morilor - str. Alexandru Ipsilanti Vodă - str. Sfântul Andrei - str. Iancu Bacalu - Bulevardul Regele Ferdinand I al României.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.