Național Social Religie Ultima oră
Mitropolia Banatului se implică în prevenirea răspândirii COVID-19 și ajutorarea familiilor aflate în izolare
Mitropolia Banatului se implică în prevenirea răspândirii COVID-19 și ajutorarea familiilor aflate în izolare
12/03/2020 ⋅ 0 comentarii

În contextul epidemiei de Coronavirus, Mitropolia Banatului a asigurat hrană caldă şi produse alimentare pentru familiile aflate în izolare în diferite localităţi, a anunțat eparhia printr-un comunicat de presă. 

”Cu toate că au fost întrerupte cursurile, având în vedere situaţia existentă, personalul administrativ de la cantina Liceului Teologic Sfântul Antim Ivireanul din Timişoara a preparat hrană caldă în aceste zile pentru persoanele afectate de această boală”, se arată în comunicat. 

      Totodadă, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a implicat şi în procurarea produselor pentru dezinfectarea şcolilor şi a mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, conform aceleiași surse, ”eparhia este disponibilă să acorde sprijin pe mai departe pentru solicitările venite din partea autorităţilor locale, astfel încât limitarea răspândirii acestui virus să fie o prioritate atât pentru instituţii, cât şi pentru familii.

Părintele Mitropolit recomandă tuturor protopopilor şi preoţilor să îi cerceteze pe credincioşii din parohiile lor care au nevoie de acest sprijin şi să îndemne pe cât se poate, ca fiecare dintre cei afectaţi sau aflaţi în carantină să fie responsabili de măsurile impuse de autorităţile de sănătate publică, pentru a se preveni pe cât este posibil răspândirea acestui virus.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.