Național Social Life Ultima oră
Peste 13.000 de exemplare de graur şi 4.600 de pescăruş râzător, numărate în România, cu ocazia EuroBirdwatch
Peste 13.000 de exemplare de graur şi 4.600 de pescăruş râzător, numărate în România, cu ocazia EuroBirdwatch
02/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Societatea Ornitologică Română anunță că sâmbătă şi duminică, în cadrul EuroBirdwatch, au fost numărate peste 13.000 de exemplare de graur şi 4.600 de pescăruş râzător.

Mai exact, este vorba despre: 13.820 de exemplare de graur (Sturnus vulgaris); 4.659 de exemplare de pescăruş râzător (Larus ridibundus) şi 4.181 de exemplare de raţă mare (Anas platyrhynchos), precizează SOR, pe Facebook

Pentru colectarea datelor a fost folosită aplicaţia gratuită Ornitodata.

EuroBirdwatch, un eveniment anual de observare a păsărilor migratoare, este organizat de BirdLife International, al cărei partener în ţara noastră este Societatea Ornitologică Română. EuroBirdwatch se desfăşoară de mai bine de 30 de ani, în primul sfârşit de săptămână din octombrie, pe întregul continent.

În acest an, la maratonului ornitologic Big Day, desfăşurat pe parcursul a 24 de ore, au participat 20 de echipe.

"Aglomerările mai mari de păsări din sezonul de migraţie, în special în locurile denumite sugestiv rute de migraţie, fac ca observarea şi numărarea speciilor să fie mai interesantă şi pe alocuri spectaculoasă. Iar colectarea acestor informaţii - specii, număr de indivizi, locaţie, perioadă - ajută oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine procesul de migrare al păsărilor. În consecinţă, pot fi elaborate planuri şi proiecte de conservare a speciilor vulnerabile, cu şanse mai mari de reuşită", a precizat SOR, pe reţeaua de socializare.


Foto: Sebastian Bugariu / SOR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.