Național Din Arad Religie Ultima oră
Mitropolitul Nicolae Corneanu, pomenit la 9 ani de la trecerea la cele veșnice
Mitropolitul Nicolae Corneanu, pomenit la 9 ani de la trecerea la cele veșnice
28/09/2023 ⋅ 1 comentarii

Joi, 28 septembrie 2023, s-au împlinit nouă ani de la trecerea la cele veșnice a Mitropolitului Nicolae Corneanu, care a arhipăstorit la Timișoara între anii 1962-2014.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, slujba de pomenire a Părintelui Mitropolit Nicolae a fost oficiată, potrivit site-ului Mitropoliei Banatului, de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în cripta ierarhilor aflată sub altarul catedralei mitropolitane, unde își doarme somnul de veci și mitropolitul Vasile Lăzărescu.

De asemenea, în luna noiembrie, la împlinirea a 100 de la nașterea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu, în Arhiepiscopia Timișoarei se va organiza un simpozion dedicat acestuia, urmat de tipărirea unui număr special al revistei Învierea și lansarea unei expoziții foto.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

28.09.2023 22:01
Larisa Horgos
Dumnezeu sa-l ierte!