Național Religie Ultima oră
Liniștea din mijlocul furtunii. Lecția de responsabilitate și altruism dată de un Preot împreună cu tinerii din parohie
Liniștea din mijlocul furtunii. Lecția de responsabilitate și altruism dată de un Preot împreună cu tinerii din parohie
11/03/2020 ⋅ 0 comentarii

În avalanșa de informații legate de coronavirus, glume duse la extrem, cinism, iresponsabilitate, panică, egoism, toate revărsate cu prisosință în mediul online, o postare a Părintelui Visarion Alexa a venit, cu puterea unei măști de oxigen în moment de sufocare, să ofere un strop de liniște în mijlocul furtunii. 

Este vorba de modul în care tinerii din Parohia Părintelui Visarion Alexe s-au mobilizat în a oferi ajutor celor mai vulnerabili în contextul noilor măsuri impuse pentru prevenirea infectării cu coronavirus. 

Nu așteptăm să facă alții. Nu așteptăm să facă doar autoritățile

”Știți că la biserică avem un grup alcătuit din băieți tineri, soți responsabili, tați iubitori foarte implicați în problemele parohiei. I-am convocat în seara aceasta online, pe toți pe un grup de wapp. Pe lângă multele responsabilitați pe care le au în viața parohiei noastre ( întreținerea bisericii, ocrotirea familiilor nevoiașe, donare de sânge, etc) și-au mai asumat una :

- și-au facut un stoc de măști protectie, mănuși, dezinfectanți, sper să găsească ochelari si măști cu filtru.

Care este motivul?

- bătrânii rămași în casă, din parohie, vor fi identificați sau vor putea suna la numere de telefon, pentru a fi ajutați cu cumpăraturile, medicamente și apa.

- persoanele izolate acasă, din parohia noastră, motivul fiind suspiciune de Covid-19, vor fi ajutate cu alimente de baza și medicamente.

- în caz de infectare vom încerca să susținem familia în ceea ce privește nevoile de bază.

Nu așteptăm să facă alții. Nu așteptăm să facă doar autoritățile.

Ei sunt și îndrăznesc să vă vorbesc, cu smerenie, despre ce fac.”, a scris  Părintele Visarion Alexa pe pagina de socializare. 

O mână de oameni care, acolo, în comunitatea din care fac parte, tocmai au trecut testul responsabilității, respectului, empatiei și jertfei atât de necesare în situațiile de criză.  Nu oricum, ci împreună cu Părintele lor, în Postul Paștelui, oferind ”un mod eficient de a posti”. 

O mână de oameni care au înțeles cât de păguboasă poate fi lecția lui ”EU” în astfel de situații și cât de tămăduitoare, din toate punctele de vedere, este cea în care vorbim despre ”NOI”. Prin fapte. 


Foto: Visarion Alexa/Facebook

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.