Național Social Cultură Ultima oră
Eroii căzuți la datorie pe Dealul Cireșoaia, comemorați la 106 ani de la jertfa supremă în Războiul de Reîntregire
Eroii căzuți la datorie pe Dealul Cireșoaia, comemorați la 106 ani de la jertfa supremă în Războiul de Reîntregire
14/09/2023 ⋅ 0 comentarii

Ostașii Regimentului 15 Infanterie ,,Războieni” luptau, în urmă cu106 ani, în bătălia de la Oituz, una dintre cele trei lupte victorioase ale Armatei României din vara anului 1917, alături de Mărăști și Mărășești. Pierderile regimentului au fost grele, sute de luptători, ofițeri, subofițeri și soldați, căzând la datorie pe Valea Trotușului, pe dealurile Cireșoaia, Măgura și Coșna.

Jertfa lor, veșnic aprinsă în candela neamului românesc, a făcut ca militari ai Brigăzii 15 Mecanizate ,,Podu Înalt” și ai Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski” să participe sâmbăta la manifestările de comemorare a eroilor neamului care, acum mai bine de un secol, au căzut la datorie în Războiul de Reîntregire, în lupta de pe Dealul Cireșoaia.

Tradițiile de luptă ale Regimentului 15 Infanterie sunt continuate astăzi, cu mândrie și respect, de militarii Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”.


Foto: Facebook / MApN / Lucian Pasare


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.