Național Ultima oră
Veteranul de război Petre Costache, sărbătorit cu drag la centenar
Veteranul de război Petre Costache, sărbătorit cu drag la centenar
13/09/2023 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război locotenent-colenel în retragere Petre Costache a fost sărbătorit cu mult drag la centenarul vieții sale de reprezentanții ai Direcției calitatea vieții personalului. 

Distinsul veteran s-a născut la 8 septembrie 1923 în localitatea Periș (în trecut, Cocioc), județul Ilfov, într-o familie cu 6 copii. A absolvit studiile gimnaziale și liceale în localitatea de domiciliu, apoi, la vârsta de 18 ani, a fost încorporat în armată, la Regimentul 2 Pioneri Gardă, în cadrul căruia a participat pe front în perioada 1942-1944, la Otopeni.

Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă domnul Petre Costache a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a Celeui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-11945”, iar în urma ordinelor generale de avansare în grad emise de Ministerul Apărării Naționale, după anul 1990, a ajuns la gradul de locotenent-colonel.    

După război a urmat Facultatea de Geologie, pe care a absolvit-o în anul 1958. A fost încadrat inginer geolog la Comitetul Geologic, ulterior la Palatul CFR-ului, de unde a ieșit la pensie în anul 1986.

A avut o căsnicie frumoasă ce a durat mai bine de 60 de ani. Acum se mândrește cu o fată, o nepoată și un strănepot.

Se bucură de o sănătate foarte bună, zilnic făcându-și plimbarea de dimineață și ocupându-și timpul rezolvând cuvinte încrucișate.

„La ceas aniversar îi transmitem sănătate și bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie. Cinste și onoare veteranilor de război!”, au adăugat reprezenatnții Direcției.


Foto: Facebook / Departamentul relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.