Național Din Arad Cultură Life Comunicate de Presă Ultima oră Externe
Concert simfonic extraordinar, sub egida Festivalului „George Enescu”, la Filarmonica Arad
Concert simfonic extraordinar, sub egida Festivalului „George Enescu”, la Filarmonica Arad
11/09/2023 ⋅ 0 comentarii

Un concert simfonic extraordinar, programat de Filarmonica Arad în parteneriat cu Artexim, organizatorul Festivalului Internațional George Enescu, va avea loc joi, 14 septembrie 2023, la ora 19.00, în Sala Palatului Cultural, marcând în acest an una dintre cele mai elitiste manifestări muzicale ale Aradului.

Cuprins în seria evenimentelor conexe, desfășurate sub egida Festivalului Internațional George Enescu, cea mai importantă manifestare culturală organizată sub înaltul patronaj al Președinției României, concertul îi are ca invitați pe Alexandru Ilie (dirijor) și Benjamin Kruithof, tânărul violoncelist luxemburghez, câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2022 (secțiunea violoncel).

Programul vizează unul dintre cele mai apreciate capitole ale literaturii simfonice universale, romantismul secolului al XIX-lea, reflectat prin   spectaculozitatea celei care a fost desemnată drept „cea mai îndrăzneaţă şi aventuroasă” partitură din literatura destinată violoncelului, Concertul în la minor op.129 de Robert Schumann, și Simfonia  nr. 9 în mi minor „Din lumea nouă” op.95 de Antonin Dvořák, o îmbinare ideală între limbajul tradițional european și acela al muzicii „noului continent”.

Splendida desfășurare de virtuozitate, într-un ópus în care expresia și emoția rămân suverane, confirmă remarcabilele calități artistice ale tânărului violoncelist, prezent pentru prima oară pe scena de concerte a Filarmonicii din Arad. Benjamin Kruithof va fi acompaniat de orchestra simfonică și dirijorul Alexandru Ilie, cel care își va asuma în partea a doua a programului, versiunea bine-cunoscutei simfonii în mi minor de Antonin Dvořák.

BILETELE pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii în timpul programului anunțat:

Luni:09:00 - 13:00, 

Marți 09:00 - 13:00, 

Miercuri 12:00 - 16:00, 

Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45,

în zi de concert 09:00 - 13:00 și 17:00 - 18:45.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.