Național Ultima oră Externe
Jocurile Invictus: Valentin Popa a câștigat medalia de argint la proba de atletism în scaun rulant, 1500 de metri
Jocurile Invictus: Valentin Popa a câștigat medalia de argint la proba de atletism în scaun rulant, 1500 de metri
11/09/2023 ⋅ 0 comentarii

Valentin Popa, aflat pentru prima dată la Invictus Games, a câștigat medalia de argint la proba de atletism în scaun rulant, 1500 de metri, în cadrul celei de-a 6-a ediții a Jocurilor Invictus de la Dusseldorf (Germania).

Echipa României este formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul I, II şi III de invaliditate sau apt limitat, care vor concura la opt discipline sportive - şapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).

România se află la a cea de a patra participare la Invictus Games, după ediţiile din Toronto (2017), Sydney (2018) şi Haga (2022), în cadrul cărora sportivii români au obţinut rezultate remarcabile - 26 de medalii, dintre care 11 de aur, 11 de argint şi 4 de bronz.

Ceremonia de deschidere a celei de-a șasea ediții a Jocurilor Invictus a avut loc în prezența a peste 500 de competitori din 21 de țări și aproximativ 25.000 de spectatori.


Foto: Invictus Games Echipa României


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.