Național Cultură Ultima oră
Festivalul Enescu: Corul Madrigal va susține un recital extraordinar în Seria Concertelor de la miezul nopţii
Festivalul Enescu: Corul Madrigal va susține un recital extraordinar în Seria Concertelor de la miezul nopţii
07/09/2023 ⋅ 0 comentarii

Un recital extraordinar al Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Anna Ungureanu, va avea loc joi seară, de la ora 22,30.

Înscris în Seria Concertelor de la miezul nopţii, concertul include un program cu lucrări de Claudio Monteverdi, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Hans Leo Hassler, Corneliu Cezar şi Ariel Ramirez, potrivit unui comunicat de presă. 

Seria Concertelor de la Ateneu continuă joi, de la ora 16,30, când este programat concertul East-West Chamber Orchestra, condusă de dirijorul Rostislav Krimer, alături de câştigătorul Concursului Internaţional George Enescu 2022, secţiunea violoncel, Benjamin Kruithof.

În premieră mondială va fi interpretat aranjamentul pentru coarde, lemne şi percuţie dedicat EWCO, de Andrei Pushkarev, al Simfoniei de cameră op. 33 de George Enescu, precum şi compoziţii de Joseph Haydn, Mieczyslaw Weinberg şi Dimitri Şostakovici.

La Sala Palatului, în Seria Mari Orchestre ale lumii, publicul meloman este invitat, de la ora 19,30, la cel de-al doilea concert al Orchestrei Filarmonicii din Israel.

Orchestra va fi dirijată de Lahav Shani şi îl va avea alături ca solist pe pianistul Alexandre Kantorow, program incluzând lucrări de George Enescu - Rapsodia română în la major op. 11 nr. 1, Sergei Prokofiev - Concertul nr. 2 în sol minor pentru pian şi orchestră op. 16 şi Johannes Brahms - Simfonia nr. 1 în do minor op. 68.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.