Național Social Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Miercuri va fi lansată bancnota suvenir "Personalităţi din Botoşani"
Miercuri va fi lansată bancnota suvenir "Personalităţi din Botoşani"
28/08/2023 ⋅ 0 comentarii

Muzeul Judeţean Botoşani va lansa, miercuri, o bancnotă suvenir "Personalităţi din Botoşani", cu valoare de 0 euro, a anunţat, luni, directorul instituţiei de cultură, Aurel Melniciuc, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, bancnota, care îi cuprinde pe Eminescu, Enescu, Iorga şi Luchian, a fost tipărită cu aprobarea Băncii Naţionale a Franţei şi este securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană, similare bancnotelor reale.

"Proiectul bancnotelor de 0 euro a apărut în Franţa în anul 2015 şi urmăreşte promovarea unor branduri de interes naţional", a afirmat Melniciuc.

În cadrul evenimentului de lansare de la Botoşani, va fi expusă întreaga colecţie românească, de 12 bancnote cu valoare zero, care va fi prezentată de Mihai Cornaci, consilier al Societăţii Numismatice Române.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.