Național Cultură Ultima oră
Mareşalul Constantin Prezan, comemorat la 80 de ani de la trecerea la cele veșnice
Mareşalul Constantin Prezan, comemorat la 80 de ani de la trecerea la cele veșnice
23/08/2023 ⋅ 0 comentarii

Muzeul Judeţean ''Ştefan cel Mare'' Vaslui va organiza, pe 27 august, manifestarea cultural-ştiinţifică "Mareşalul Constantin Prezan - 80 de ani de la trecerea în eternitate".

Activităţile, desfăşurate sub egida Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Primăria comunei Dumeşti, Batalionul 110 Sprijin Logistic "Mareşal Constantin Prezan", UM 01764 Brăila şi cu sprijinul nepoatei mareşalului, Olga Macarie, vor avea loc la Monumentul "Mareşal Constantin Prezan" din satul Dumeşti şi la Conacul de la Schinetea, unde mareşalul şi-a petrecut ultimii 23 de ani din viaţă.

"Manifestările vor debuta cu o masă rotundă găzduită de Şcoala Gimnazială "Constantin Prezan" din localitatea Dumeşti, discuţiile urmând să fie moderate de directorul Muzeului Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, prof. dr. Ramona Mocanu. La Monumentul "Mareşal Constantin Prezan" din satul Dumeşti va avea loc o ceremonie religioasă, după care la Schinetea va fi oficiată o slujbă de pomenire şi vor fi depuse coroane de flori la mormântul mareşalului Constantin Prezan", au transmis reprezentanţii muzeului judeţean.

De asemenea, participanţii la eveniment vor face o vizită la conacul din Schinetea, în care mareşalul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă, aflat în proprietatea nepoatei sale, Olga Macarie, unde este amenajat un mic muzeu.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.