Național Din Arad Cultură Ultima oră
Ruxandra Donose, Ramón Vargas și Leontina Văduva vor susține un concert extraordinar de operă la Arad
Ruxandra Donose, Ramón Vargas și Leontina Văduva vor susține un concert extraordinar de operă la Arad
22/08/2023 ⋅ 0 comentarii

Mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas și soprana Leontina Văduva, într-un concert extraordinar de operă pe platoul din fața Primăriei Arad.

Gala Salbek Opera Festival va avea loc duminică, 27 august, de la ora 20:00, în Piața Primăriei din Arad, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijată de David Crescenzi, soliştii Ruxandra Donose, Ramón Vargas, Leontina Văduva şi o parte dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023.

În program, lucrări de G. Bizet, F. Cilea, J. Offenbach, Saint Saens, G. Puccini, G. Verdi, Ch. Gounod, R. Leoncavallo, F. Obradors, A. Lara, C. Velázquez , G. Grigoriu.

”După câteva zile de lucru intensiv, cursanții de la Salbek Opera Masterclass vor avea șansa să participe alături de mine și de dragii mei colegi, tenorul Ramón Vargas și soprana Leontina Văduva, la această gală pe care o oferim tuturor celor care vor dori să ne vadă și să ne asculte. Va fi o plăcere, sunt convinsă, pentru noi toți, de a sta alături de tinerii artiști care bat la porțile măiestriei, pentru a face împreună muzică, pentru a schimba experiențe, pentru a învăța, în ultimă instanță, unii de la alții și, mai ales, pentru a celebra opera.” , spune mezzosoprana Ruxandra Donose.

Concertul de duminică, 27 august, din Piața Primăriei din Arad marchează  închiderea Zilelor Aradului şi a Salbek Opera Masterclass.

Intrarea la acest eveniment este liberă, în limita spațiului disponibil.

Aflat la prima ediție, International Salbek Opera Masterclass este un masterclass cu participare internațională unde peste 20 de cursanți vor avea oportunitatea de a studia tehnici de canto și interpretare împreună cu trei muzicieni de talie internațională, mezzosoprana Ruxandra Donose (Austria/România), tenorul Ramón Vargas (Mexic/Austria) și soprana Leontina Văduva (Elveția/România).

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.