Național Cultură Ultima oră
Castelul Peleş va găzdui un Concert de orgă și pian la patru mâini
Castelul Peleş va găzdui un Concert de orgă și pian la patru mâini
18/08/2023 ⋅ 0 comentarii

Un concert de orgă şi pian la patru mâini va avea loc sâmbătă, 26 august, la Castelul Peleş din Sinaia, acordurile orgii, construită în 1904, urmând să răsune din nou după opt ani.

Evenimentul va avea loc în Sala Mare de Concerte a Castelului Peleş, de la ora 16,00 şi va fi susţinut de celebrul organist Remus T. Henning, căruia i se va alătura pianistul Eduard Gheorghiţă.

„Acordurile orgii din Sala Mare de Concerte a Castelului Peleş vor răsuna din nou pentru prima oară din anul 2015. (...) Orga Castelului Peleş a fost construită în anul 1904 de firma Rieger (Jagerndorf) ca op. 1000. Este vorba de un instrument cu o dispoziţie romantică, registrele fiind dispuse pe două manuale şi pedalier. Instrumentul poate fi cântat din două console situate în două camere adiacente”, se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional Peleş.

Intrarea în sală se face pe bază de invitaţie, care se solicită pe adresa de e-mail peles.ro@gmail.com. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.