Național Cultură Ultima oră
George Enescu, omagiat la 142 de ani de la naștere: Expoziție și Concert extraordinar susținut de violoniștii Gabriel și Simina Croitoru
George Enescu, omagiat la 142 de ani de la naștere: Expoziție și Concert extraordinar susținut de  violoniștii Gabriel și Simina Croitoru
17/08/2023 ⋅ 0 comentarii

Muzeul Național „George Enescu” și București Mall organizează un eveniment dedicat împlinirii a 142 de ani de la nașterea muzicianului, în data de 19 august 2023, începând cu ora 17, la București Mall, Calea Vitan 55-59.

Cu această ocazie, va fi prezentată expoziția ”George Enescu pe continentul american”, realizator dr. Irina Nițu, cercetător științific, grafica Horia Nițu.

Vernisajul va fi urmat de un recital extraordinar, susținut de  violoniștii Gabriel Croitoru și Simina Croitoru. Artiștii vor interpreta lucrări de largă accesibilitate, pe instrumente ce i-au aparținut lui George Enescu (Guarnieri del Gesù – „Catedrala”1731 și Paul Kaul, 1937), aflate în administrarea muzeului.

Intrarea la concert este liberă.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.