Național Cultură Ultima oră Externe
Dimitrie Cantemir, un prinţ român în Europa Luminilor. Dezbatere dedicată marelui cărturar, la 350 de ani de la naştere, la ICR Stockholm
Dimitrie Cantemir, un prinţ român în Europa Luminilor. Dezbatere dedicată marelui cărturar, la 350 de ani de la naştere, la ICR Stockholm
17/08/2023 ⋅ 0 comentarii

Dezbaterea "Dimitrie Cantemir - un prinţ român în Europa Luminilor" se va desfăşura pe 21 august, de la ora 18,00, la sediul Institutului Cultural Român din Stockholm.

Potrivit unui comunicat al ICR, transmis miercuri Agerpres, Ştefan Lemny, fost responsabil al colecţiilor de istorie la Biblioteca Naţională a Franţei, şi Anna Svenbro, şefa Bibliotecii Nordice din cadrul Bibliotecii Sainte-Genevieve din Paris, vor vorbi despre moştenirea culturală şi istorică lăsată de Dimitrie Cantemir în spaţiul european şi despre aspecte inedite ale ecoului cărturarului în mărturii culturale şi literare suedeze.

"Autor al unor lucrări esenţiale despre Dimitrie Cantemir (1673 - 1723), Ştefan Lemny va aduce în atenţia publicului personalitatea complexă a cărturarului român de-a lungul peregrinărilor vieţii sale şi va reflecta ipostaza domnitorului de deschizător de drumuri în variatele ştiinţe umaniste. Pentru a completa acest tablou al unui umanist cunoscut în spaţiul cultural european în secolul Luminilor, Anna Svenbro va prezenta mai multe amănunte despre ecoul contribuţiei lui Dimitrie Cantemir în izvoare din spaţiul scandinav", precizează sursa citată.

Organizat de către ICR Stockholm, evenimentul este desfăşurat sub egida Anului Cantemir (2023) - 350 de ani de la naşterea şi 300 de ani de la moartea marelui cărturar român.


Foto: ICR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.