Național Din Arad Învățământ Ultima oră
Începe a doua sesiune a Bacalaureatului. S-au înscris peste 33.900 de candidaţi
Începe a doua sesiune a Bacalaureatului. S-au înscris peste 33.900 de candidaţi
16/08/2023 ⋅ 0 comentarii

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat începe miercuri, la care s-au înscris peste 33.900 de candidaţi, potrivit Ministerului Educaţiei.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.600 de candidaţi provin din promoţia anului 2023, iar aproximativ 11.300 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Probele scrise se vor desfăşura în 137 de centre de examen, după următorul calendar:

- 16 august: Limba şi literatura română - proba E.a);

- 17 august: Proba obligatorie a profilului -proba E.c);

- 18 august: Probă la alegere a profilului şi specializării - proba E.d);

- 21 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate /recunoscute în perioada 7 - 11 august.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 25 august, până la ora 12,00.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, atât în format standard/ letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (26 - 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.