Național Social Religie Ultima oră
Festivalul INIMO, la o nouă ediție. Peste 10.000 de copii nevoiași vor fi ajutați să meargă la școală
Festivalul INIMO, la o nouă ediție. Peste 10.000 de copii nevoiași vor fi ajutați să meargă la școală
13/08/2023 ⋅ 0 comentarii

O nouă ediţie a ''Festivalului Internaţional al familiei, al vieţii şi al faptelor bune - Inimo'' va fi organizată în perioada 18-20 august, pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi, Cu banii strânși se vor cumpăra haine şi rechizite şcolare pentru 10.233 de copii care provin din familii nevoiaşe.

Organizatorul festivalului, preotul Dan Damaschin, paroh al bisericii din curtea Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, a declarat, potrivit Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, că pe scena care va fi amplasată pe Stadionul "Emil Alexandrescu" vor cânta artişti români de top.

"Festivalul va începe vineri, 18 august, cu spectacole ale Circului de Stat din Chişinău, dar va fi o reprezentaţie de excepţie a lui Smiley, Connect-R, Direcţia 5, Andia. Vor fi cinci ore de concerte de mare calitate. În fiecare zi, artişti locali vor susţine spectacole şi concerte gratuite. Sâmbătă începem tot în jurul orei 18,00. Avem surprize şi pentru copii. Va veni Gaşca Zurli. Seara vor concerta Irina Rimes, Horia Brenciu, Damian Drăghici, Nicoleta Nucă. Duminică, după ce se termină slujba la Mitropolie, va fi organizat un spectacol, iar de la ora 17,00 vor concerta Mario Fresh, Ana Beregoi, Antonia. Am primit un apel de la o bunicuţă care spunea că vrea muzică de calitate, că îi vrea pe cei de la Iris, aşa că duminică seara vor concerta şi ei. Va fi un moment special prefaţat de Ovidiu Lipan Ţăndărică. Seara va fi închisă de cei de la Voltaj", a declarat părintele Dan Damaschin.

Accesul la concerte şi celelalte evenimente organizate la Festivalul INIMO se face pe baza unor invitaţii. Pentru a obţine o invitaţie este nevoie să fie făcută o donaţie. Cu banii strânşi, 10.233 copii vor putea merge la şcoală.

Potrivit organizatorului acestui festival, beneficiază de gratuitate familiile care au cel puţin trei copii minori. Tot de gratuitate beneficiază şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor legali (asistenţi personali).

"Aşteptăm ca toată suflarea ieşeană să fie pe stadion. Vor avea ocazia nu doar de a se simţi bine în compania civilizată şi plină de omenie, ci şi să se odihnească sufleteşte ştiind că vin acolo să se implice într-un proiect de amploare, şi anume, de a face oameni mari 10.233 de copii sărmani din diverse cătune ale Iaşiului. Sper ca împreună să reuşim să îmbrăcăm aceşti copii şi să-i trimitem la şcoală. Fiecare invitaţie e obţinută printr-o donaţie făcută în conturile Asociaţiei Glasul Vieţii. Aşa cum spuneam, banii vor fi folosiţi pentru a oferi şansa unui copil de a merge la şcoală îmbrăcat din cap până în picioare pentru ceea ce este necesar de mers la şcoală, de la articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, articole de igienă şi rechizite şcolare", a declarat, potrivit aceleiași surse, părintele Dan Damaschin.

De asemenea, la ediţia de anul acesta cei care vin la "festivalul inimii" au prilejul să cumpere încălţăminte INIMO, fabricată într-o localitate din judeţul Suceava. Pentru a achiziţiona o pereche de tenişi INIMO donaţia este de 300 de lei, banii strânşi urmând a fi alocaţi îmbrăcării unui copil sărman.

La ediţia din acest an a Festivalului Inimo va fi organizată o tombolă pentru 10 excursii în Ţara Sfântă şi un apartament în valoare de 110.000 de euro, cu loc de parcare gratuit, într-un cartier rezidenţial din Iaşi.


Foto: Dan Damaschin / Facebook 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.