Național Din Arad Învățământ Ultima oră
Structura Anului Școlar 2023 - 2024
Structura Anului Școlar 2023 - 2024
11/08/2023 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Educației a publicat structura anului școlar 2023 - 2024, primul în care se vor aplica noile legi ale Educației.

Astfel, cursurile vor începe la 11 septembrie, iar anul școlar va avea o durată de 36 de săptămâni de cursuri. Și anul acesta sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe.

„Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024 și pot fi puse de școli în oricare dintre modulele 1, 2, 3 și 4. Și anul acesta școlar va avea o vacanță de iarnă.

 Cursurile se încheie pe 21 iunie 2024, dar excepție fac clasele terminale unde finalizarea cursurilor se face mai devreme. Generația care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024 este cea vizată de noile legi, potrivit Digi24.

Principala modificare adusă este admiterea la liceu printr-un examen suplimentar, pe lângă Evaluarea Națională, pe care liceele și colegiile îl pot stabili pentru 50% dintre locuri.

După admiterea la liceu, generația 2023 va mai avea un hop de trecut, adică proba complementară de la examenul de Bacalaureat. După noua lege, elevii de la Uman vor da o probă scrisă din matematică de bază sau din științele naturii, iar cei de la Real vor putea să aleagă una dintre următoarele discipline: istorie, filosofie, logică și psihologie.

Modificări apar și în ceea ce privește cariera didactică. Masteratul didactic pentru intrarea în profesie va obliga candidații dornici să ocupe un loc în fața copiilor să termine un program de master specializat în acest sens.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.