Național Social Religie Comunicate de Presă Ultima oră
Regina Ana, de 7 ani în veșnicie. Slujbă de pomenire la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeş
Regina Ana, de 7 ani în veșnicie. Slujbă de pomenire la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeş
27/07/2023 ⋅ 0 comentarii

Regina Ana, de 7 ani în veșnicie. O slujbă de pomenire la împlinirea a şapte ani de la decesul Reginei Ana va avea loc sâmbătă, de la ora 12,00, la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta şi a Principelui Radu, precum şi a Principesei Elena, Principesei Sofia şi Principesei Maria, informează Casa Regală într-un comunicat transmis Agerpres.

Ceremonia religioasă va fi oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, în fruntea unui sobor de preoţi ai eparhiei.

Regina Ana a României s-a stins din viaţă la 1 august 2016 la Morges, în Elveţia. În ziua de 13 august 2016, declarată zi de doliu naţional în România şi în Republica Moldova, aveau loc la Bucureşti şi la Curtea de Argeş funeraliile Reginei Ana, primele funeralii regale din România după anul 1938.

Familia Regală va ajunge la Necropola Regală la ora 12,00. Slujba de pomenire va dura aproximativ 45 de minute, precizează sursa citată.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.