Campionatul Mondial de gimnastică ritmică va avea loc în acest sfârșit de săptămână, perioada 7-9 iulie, la Cluj-Napoca.
La ansamblu, România va concura la două probe: 5 corzi și 5 mingi, iar la individual, Lisa Garac (C.S. Sportul Studențesc), la minge și Amalia Lică (A.C.S. Dandri), la cerc, panglică și măciuci, promit evoluții remarcabile.
𝐀𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐥 5 𝐜𝐨𝐫𝐳𝐢 este format din: Arianna Alexandru (C.S.Sportul Studențesc), Carina Crainic (C.S.M Arad), Andra Crainic (C.S.M Arad), Andreea Năstasa (C.S. UNEFS), Alexandra Pătrașcu (C.S.UNEFS), Rezerve: Eva Vencu (C.S. UNEFS), Irene Pătrașcu (C.S. UNEFS).
𝐀𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐥 5 𝐦𝐢𝐧𝐠𝐢 este alcătuit din: Carina Crainic (C.S.M Arad), Andra Crainic ( C.S.M Arad), Andreea Năstasa (C.S. UNEFS), Alexandra Pătrașcu (C.S. UNEFS), Eva Vencu (C.S. UNEFS), Rezerve: Arianna Alexandru (C.S. Sportul Studențesc), Irene Pătrașcu (C.S. UNEFS). Așadar, valoroasa școala arădeană de gimnastică ritmică a CSM-ului, coordonată de Daniela Chiriac și Tatiana Novikova (antrenoare și ale ansamblului de senioare al României) va fi reprezentată la Mondiale de surorile Andra și Carina Crainic, componente de bază ale ansamblului tricolor de junioare.
Sportivele de la CSM Arad sunt componente în ansamblul tricolor
Concursul din acest an organizat la Sala Polivalentă BT Arena reprezintă o premieră pentru țara noastră, este primul Campionat Mondial de gimnastică ritmică găzduit de România! Lotul național de ansamblu junioare este coordonat de Alexandra Piscupescu (principal), Ștefania Prioteasa (secund), Raluca Nicolae (coregraf). La individual, Lisa Garac este antrenată de Alexandra Piscupescu (principal), Diana Văleanu (secund), Raluca Nicolae (coregraf), iar Amalia Lică este pregătită de Adriana Mitroi. Întreaga activitate se derulează sub atenta îndrumare a Irinei Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică. Costurile organizării competiţiei se ridică la peste 1,7 milioane de euro.
Record în BT Arena: Peste 700 de sportive din 62 de țări la start!
„Ne bucurăm să organizăm prima ediţie a Campionatelor Mondiale din gimnastica românească. Vom avea 62 de ţări participante şi peste 700 de sportive, 36 de ansambluri, un record pentru această competiţie. Legat de costurile cu organizarea, am depăşit 1,7 milioane de euro. E o competiţie cu nişte costuri foarte ridicate, de la chiria sălii până la ultimul detaliu. Dar am făcut eforturi, în ultimele 6 luni n-am dormit, am avut întâlniri cu diverşi sponsori care ne sprijină. Asta pe lângă ajutorul de la minister şi de la autorităţile locale”, a explicat Irina Deleanu. Președintele Federației speră la măcar o medalie și la prestații bune din partea fetelor noastre:
„România va participa cu o echipă completă şi vom accesa toate clasamentele posibile, adică cel pe naţiuni, cele din finalele pe obiecte, precum şi cel pe ansamblu. Pentru că vom participa la ansamblu, dar şi cu două gimnaste la individual, Amalia Lică şi Lisa Garac. Noi o să ne luptăm pentru o medalie pe naţiuni, sunt 6 ţări cu care ne luptăm pentru poziţia a treia în clasamentul pe naţiuni, dar avem şanse. Iar la individual, ţinând cont că Amalia Lică a venit de la ultimul concurs cu 4 medalii de aur în finalele pe obiecte, suntem îndreptăţiţi să sperăm măcar la o medalie”, mai spune președintele Federației. Irina Deleanu a menţionat că în cazul în care competiţia va decurge bine, îşi doreşte ca România să primească organizarea Campionatelor Mondiale de senioare din 2025!
Sursa: CSM Arad
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.