Național Social Sănătate Ultima oră Externe
Asistenta a cărei poveste a ajuns pe ecranele din Times Square după ce a donat 60 de litri de sânge, Cetăţean de onoare al municipiului Târgu Mureş
Asistenta a cărei poveste a ajuns pe ecranele din Times Square după ce a donat 60 de litri de sânge, Cetăţean de onoare al municipiului Târgu Mureş
26/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Camelia Săbădean, asistenta de laborator a cărei poveste a ajuns pe ecranele din Times Square după ce a donat 60 de litri de sânge a fost propusă pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgu Mureș. 

Consiliul Local Târgu Mureş a votat, joi, 25 mai, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului pentru opt personalităţi locale, între acestea regăsindu-se şi Camelia Vasilica Săbădean, asistenta de laborator care a donat până acum 60 de litri de sânge, în 134 de donări, potrivit Agerpres.

Camelia Vasilica Săbădean este asistent principal de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi a devenit cunoscută în ţară după ce chipul ei a fost proiectat, în anul 2020, pe clădirile comerciale din Times Square din New York, în semn de recunoştinţă pentru numărul mare de vieţi salvate.

Asistenta a donat sânge pentru prima oară în luna octombrie 1988, la vârsta de 18 ani, fiind angajata Centrului de Transfuzii din Târgu Mureş, iar de atunci nu a încetat nicio clipă să doneze.


 Foto: Camelia SăbădeanPe lista aprobată, joi, de Consiliul Local Târgu Mureş se mai regăsesc Leontina Pop - solistă de muzică populară, Balaicz Zoltán - primarul oraşului Zalaegerszeg din Ungaria, Pávai István - etnomuzicolog, Lőrincz Ludovic (Post mortem) - coregraf, Dimitrie Poptămaş - scriitor, fost director la Biblioteca Judeţeană Mureş; profesor Virgil Pană - cercetător ştiinţific şi Koszorus Kálmán Antal - muzician.


Începând cu anul 1997, Municipiul Târgu Mureş decernează titlul de "Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgu Mureş" pentru a onora personalităţile marcante ale oraşului care, prin aportul adus, au contribuit la ridicarea prestigiului localităţii.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.