Național Din Arad Învățământ Ultima oră Externe
Echipa arădeană Delta Force, desemnată să reprezinte România la cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume
Echipa arădeană Delta Force, desemnată să reprezinte România la cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume
24/05/2023 ⋅ 0 comentarii

O nouă provocare în palmaresul echipei arădene de robotică Delta Force și noi orizonturi de atins, după titlul de Campioană Mondială FTC în 2022 și prima echipă de FRC din România: va reprezenta România la ediția 2023 a FIRST Global Challenge din Singapore, care se va desfășura în perioada 7-10 octombrie 2023.

„Am fost desemnați să reprezentăm România la cea mai prestigioasă competiție mondială de robotică din lume, FIRST Global, competiție care va avea loc în perioada 7-10 octombrie 2023, la Singapore! Ne onorează încrederea ce ne-a fost acordată de Natie Prin Educatie și suntem pregătiți pentru a face față acestei noi provocări!”, au scris reprezentanții echipei pe pagina de socializare.

Arădenii Delta Force se vor alătura celor 190 de țări care vor fi prezente în concurs, tocmai „pentru a pune în valoare experiența acumulată, știința și tehnologia pe care ne bazăm în construcția robotului nostru”.

Parcursul competițional 2023 a fost pentru echipa Delta Force plin cu rezultate bune, dintre care menționăm titlul de Căpitan de Alianță Finalistă la Campionatul Național FIRST Tech Challenge Romania – 2023 și titlurile de Căpitan al Alianței Finaliste și Industrial Design Award sponsorizat de General Motors, la competiția internațională de robotică FIRST Robotics Competition (FRC) - Bosphorus Regional - Istanbul, Turcia – 2023.

FIRST Global Challenge este Olimpiada Globală de Robotică, competiție care promovează domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și propune echipelor provocări inginerești reale, astfel încât participanții să devină generațiile următoare de oameni de știință care vor lucra pentru a rezolva câteva dintre cele mai stringente probleme ale lumii.

Tema de anul acesta va fi energia regenerabilă și rolul ei în societate. Statul Singapore, în calitate de gazdă a Olimpiadei de robotică, este un model în ceea ce privește țările ce promovează soluții alternative pentru obținerea energiei. Echipele participante sunt provocate să construiască un robot care, într-o lume virtuală, poate să producă hidrogen, pe care apoi să îl folosească pentru a stoca, transporta și converti energia. 

„Noi am pornit deja motoarele, gândim soluții pentru a rezolva problemele și suntem încrezători în victorie! Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și au investit în pregătirea noastră!”, au mai transmis arădenii de la Delta Force.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.