Național Cultură Ultima oră Externe
50 de lucrări ale artistei Anastasia Stoiciu, expuse la Castelul Reginei Maria de la Balcic
50 de lucrări ale artistei Anastasia Stoiciu, expuse la Castelul Reginei Maria de la Balcic
19/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Expoziția de grafică „Balchik 2023ˮ semnată de artista Anastasia Stoiciu a fost vernisată joi, 18 mai 2023, la Castelul Reginei Maria de la Balcic pe simezele galeriei „Tunelul” din incinta Centrului Cultural DVORECA, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Tematica expoziției este, în principal, axată pe peisajul urban, respectiv palatele Reginei Maria de la Cotroceni și cel de la Balcic și promovarea Palatului Cotroceni ca destinație de vizitat. Expoziția cuprinde peste 50 de lucrări de grafică-gravură, acuarelă, tehnici mixte, print și afiș.

În perioada 27-28 mai 2023, Anastasia Stoiciu va organiza un tur ghidat de tip atelier intitulat „Balchik 2023 în culori și tehnici de grafică”, unde va prezenta tehnicile folosite în realizarea lucrărilor expuse.

Anastasia Stoiciu este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, doctor în Arte Vizuale și muzeograf la Muzeul Național Cotroceni. A fost coordanatorul proiectului „România 160. Unirea Principatelor Române” ce a avut loc la Muzeul Național Cotroceni, în ianuarie 2019. Tot în 2019, în februarie, ea a fost coordonatorul proiectului „Conexiuni Convergente. Artă Contemporană Republica Moldova”. Artista a mai participat la numeroase expoziții de grup, naționale și internaționale, precum: Bele Noci, White Nights, Majdan Art, Serbia; Ex Libris Brâncuși, Tesalonik, Grecia și Edirne, Turcia, în colaborare cu Institutul Cultural Român, Salonul de Plastică Mică Brăila,Pig- A slaughter Story 2- Muzeul Țăranului Român, București, Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”, Galaţi; Bienala Internațională de Artă Contemporană „Ion Andreescu”, Buzău, Bienala de Grafică „Constantin Găvenea”, Tulcea, BIAMT, Timișoara etc. A obținut, printre altele, Premiul pentru Cultură, acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, pentru merite excepționale în organizarea și promovarea simpozionului Ex Libris Brâncuși 2016-2026. Ea a mai obținut medalia „Constantin Popescu”, în decembrie 2016, acordată de Consiliul Județean Dâmbovița „pentru susținerea și promovarea gravurii prin diverse manifestări culturale de profil cu caracter național și internațional”, dar și premiul de excelență „pentru merite deosebite în organizarea Simpozionului Ex Libris Brâncuși”, în cadrul muzeului de Artă Ploiești, în septembrie 2016.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.