Național Cultură Ultima oră
Marele Trofeu al Festivalului Internațional de Muzică Ușoară 'George Grigoriu', câştigat de Duetul 'Malice' din Italia
Marele Trofeu al Festivalului Internațional de Muzică Ușoară 'George Grigoriu', câştigat de Duetul 'Malice' din Italia
16/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Marele Trofeu al celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu", considerat cel mai important festival de muzică uşoară din România la acest moment, a fost câştigat de Duetul "Malice" (Marta Verrecchia & Alice Capaldi) din Italia.

Marta Verrecchia şi Alice Capaldi, care formează Duetul "Malice", ambele au 21 de ani, iar cele două piese cântate în Festival, care le-au adus Marele Premiu, respectiv Trofeul "George Grigoriu" 2023, în valoare de 4.000 de euro, au fost "Amurg", de George Grigoriu, şi melodia Laurei Pausini, "La solitudine".

La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu", care a avut în joc premii în valoare de 10.000 euro, au participat 23 de concurenţi din România, Italia, Egipt, Kazahstan şi Ucraina.

Premiul I, în valoare de 2.000 de euro, a fost câştigat de Andreea Delia Constantin, în vârstă de 17 ani, elevă a Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu" din Bucureşti, deţinătoare a Premiului Special al Festivalului Internaţional de Jazz "Johnny Răducanu", Brăila 2022.

Premiul al II-lea, în valoare de 1.500 de euro, a fost câştigat de Amalyat Akerke, în vârstă de 21 de ani, din Kazakhstan, studentă la Academia de muzică din Kazakhstan.

Premiul al III- lea, în valoare de 1.000 de euro, a fost câştigat de Carol Mag din Italia, în vârstă de 29 de ani, născută la Roma, care a studiat muzica la Boston, iar în prezent este şi profesoară de canto.

Menţiunea în valoare de 500 de euro a fost câştigată de Sofia Fragile din Italia, în vârstă de 26 de ani, născută la Milono, care din 2018 locuieşte la Londra, unde a studiat jazz-ul.

Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, în valoare de 500 de euro, a fost câştigat de Gabriel Ionuţ Cîndea, din Orăştie. Anul trecut, acest premiu a fost câştigat de Theodor Andrei, cel care a reprezentat anul acesta România la Eurovision.

Premiul Special "Pompilia Stoian", în valoare de 500 de euro, a fost câştigat de Florin Ciobanu, în vârstă de 16 ani, din Teleorman.

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu" s-a desfăşurat la Brăila, în perioada 12-14 mai, şi a fost organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de Creaţie, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Societatea Română de Radiodifuziune.

Festivalul s-a născut la Brăila, în anul 2005, în memoria cunoscutului compozitor George Grigoriu, iar din 2009 a devenit internaţional.

Sursa: Agerpres

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.