Național Comunicate de Presă Ultima oră
Concursul „Omul Anului în Forțele Navale” și-a desemnat câștigătorii
Concursul „Omul Anului în Forțele Navale” și-a desemnat câștigătorii
11/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Forțele Navale Române au organizat joi, 11 mai, cea de-a XIII-a ediție a Galei „Omul Anului în Forțele Navale”. Evenimentul a avut loc la Sala de Festivități a Forțelor Navale din Constanța. 

În prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, comandanților de mari unități și unități și a unor distinși oaspeți, au fost felicitați și recompensați cei mai remarcabili membri ai marii familii a Marinei Militare Române, militarii și civilii care s-au distins pe parcursul anului 2022 prin performanțele obținute în misiunile pe care le-au executat, precum și personalități civile care au contribuit la promovarea imaginii Forțelor Navale Române.

Concursul „Omul Anului în Forțele Navale” s-a desfășurat și anul acesta pe cinci secțiuni: „Ofițerul Anului 2022 în Forțele Navale”, „Maistrul Militar al Anului 2022 în Forțele Navale”, „Soldatul Profesionist al Anului 2022 în Forțele Navale”, „Salariatul Civil al Anului 2022 în Forțele Navale” și secțiunea „Alături de Forțele Navale” dedicată personalităților din societatea civilă. La ediția de anul acesta a concursului au fost înscriși peste 150 de finaliști din unitățile Forțelor Navale Române, iar câștigătorii locurilor I la fiecare secțiune sunt: 

La secțiunea „Ofițerul Anului 2022 în Forțele Navale”: Căpitan-comandor Cătălin-Dănuț GHERGHINESCU, Șef Secție scafandri de Luptă EOD, Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă

 La secțiunea „Maistrul Militar al Anului 2022 în Forțele Navale”: Maistru militar clasa I Robert IVANCU, Operator principal la comandă, Secția Scafandri de Luptă EOD

La secțiunea „Soldatul Profesionist al Anului 2022 în Forțele Navale”: Caporal clasa I Gabriel GURĂLARGĂ, motorist la monitorul 47 „Lascăr Catargiu”

La secțiunea „Salariatul Civil al Anului 2022 în Forțele Navale”: profesor universitar doctor Dan LASCU, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Dintre colaboratorii care au fost „Alături de Forțele Navale” în anul 2022, s-au remarcat: doamna Profesor Ilona-Cornelia RIZEA, Inspector Școlar General ISJ Prahova, domnul Alexandru PANĂ, strănepot al comandorului Alexandru Cătuneanu, domnul Romeo STAVĂR-VERGEA, Director General CMA SHIPS România, domnul Sergiu SEBEȘI, Președinte Asociația CSR NEST, domnul Ugur Yesil, CEO și Executive Board Member, Dogan Media International.

De asemenea, în cadrul galei, șeful Statului Major al Forțelor Navale a acordat embleme de onoare și embleme de merit unor colaboratori importanți ai Forțelor Navale Române, care, prin implicare și dedicare, susțin activitățile desfășurate de Forțele Navale Române, în plan național și internațional.

Continuând o frumoasă tradiție, festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului „Omul Anului în Forțele Navale” a fost organizată în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, evenimentul urmând a fi transmis integral pe postul TVR 1, sâmbătă, 20 mai 2023, ora 15.30.

Foto: Ionuț Felea

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.