Național Cultură Ultima oră
Mari muzicieni din București și Chișinău, pe scena Ateneului Român de Ziua Independenței Naționale și Ziua Regalității
Mari muzicieni din București și Chișinău, pe scena Ateneului Român de Ziua Independenței Naționale și Ziua Regalității
11/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Sub semnul Independenței Naționale și al Coroanei, mari muzicieni din București și Chișinău și-au etalat talentul și măiestria pe scena Ateneului Român, de 10 Mai. Concertul s-a bucurat de prezența Majestății Sale Custodele Coroanei, a Alteței Sale Regale Principele Consort și a Alteței Sale Regale Principesa Sofia.

Violonistul Constantin Borodin, născut la Chișinău, a încântat publicul sub bagheta maestrului Horia Andreescu, interpretând, alături de Camerata Regală, concertul pentru violoncel și orchestră în si minor, de Antonin Dvorak. Domnul Boronin a fost, acum șapte ani, bursier al Fundației Regale Margareta a României, și a luat parte, timp de trei ani, la programul național Tinere Talente.

În a doua parte a concertului, Camerata Regală a interpretat, sub aceeași baghetă, Simfonia a V-a, “Destinul”, de Ludwig van Beethoven. Seara a fost prezentată de criticul muzical Marius Constantinescu.

Aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu, Camerata Regală a fost fondată acum paisprezece ani de un grup de studenți ai Universității Naționale de Muzică. Ea continuă să fie și astăzi o orchestră de tineri muzicieni și se bucură de un binemeritat renume pe scenele muzicale ale țării și ale Uniunii Europene.

La concert au luat parte reprezentanți ai instituțiilor Statului, ambasadorii Republicii Moldova, Regatului Unit și Regatului Spaniei, alături de personalități din societatea civilă, din lumea muzicală, din presă și membri ai Casei Majestății Sale.

Familia Regală a României

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.