Național Din Arad Religie Ultima oră
Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit astăzi hramul istoric, în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan
Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit astăzi hramul istoric, în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan
08/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 8 mai, Biserica îl are spre prăznuire pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, ocrotitorul spiritual al Mănăstirii Prislop .

Zi de sărbătoare, care, ca în fiecare an a dus mulți pelerini pe Calea Prislopului, unde au participat la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, alături de soborul de preoți și diaconi. La slujbă, cum era firesc, a fost prezent și Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu, fiul duhovnicesc al Părintelui Arsenie Boca, cel care odihnește în Poienița Prislopului.

Ca de fiecare dată, maicile, împreună cu elevele Seminarului Teologic ”Sfânta Ecaternica”, au făcut ca legătura pământului cu Cerul și a Cerului cu pământul să fie astăzi una deplină, prin înălțătoarele răspunsuri liturgice. 

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit, potrivit Episcopiei Devei și Hunedoarei, despre întreita bucurie prilejuite de participarea în această zi la hramul mănăstirii Prislop, prima fiind bucuria praznicului Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, ce se prelungește pe o perioadă de 40 de zile, a doua – pomenirea ucenicului iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, Sfântului Ioan Evanghelistul, supranumit și Teologul, iar a treia bucurie fiind legată de rugăciunile înălțate înaintea lui Dumnezeu prin mijlocirile Părintelui Arsenie Boca.

Despre dragostea și prețuirea de care se bucură Părintele Arsenie și Mănăstirea Prislop din partea credincioșilor la fiecare sărbătoare a așezământului monahal, a vorbit Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, care, totodată a anunțat începerea, în perioada următoare, a lucrărilor de construcție a noii biserici de la Mănăstirea Prislop, cu hramul „Sfântul Cuvios Mucenic Ștefan cel Nou”.

În frumoasa tradiție a Prislopului, după Sfânta Liturghie, Soborul de Ierarhi, preoși și diaconi au mers în Poieniță și au săvârșit o slujbă de pomenire celui cunoscut ca ”Sfântul Ardealului”, Părintele Arsenie Boca. 


Foto: EDHDRedacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.