Național Social Ultima oră Externe
Astăzi este Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii
Astăzi este Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii
08/05/2023 ⋅ 0 comentarii

„Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii" marchează ziua de naştere a fondatorului Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii (azi şi a Semilunii Roşii) elveţianul Henry Dunant.

Cu acest prilej, Custodele Coroanei, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a transmis un mesaj:

Având la origine o idee britanică, cercetășia a luat amploare la începutul secolului XX, cuprinzând nu numai Europa dar și celelalte continente. Dacă în 1913 apărea primul grup de cercetași români la numai un an, în 1914, datorită activitășii lor creative ce atrăgeau foarte mulți tineri, ia ființã Asociația Cercetașii României. 

În 1922 devine membru fondator al Organizației Mondiale de Cercetași.

În cei peste 125 de ani de existență, Crucea Roșie Română s-a aflat în prima linie atunci când au fost situații de criză și dezastre. Prin programele sale contribuie la alinarea și prevenirea suferinței sub toate formele, protejând sănătatea și viața.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.