Național Ultima oră Externe
Avram Iancu, primul român care a traversat înot Marea Galileii. Performanța sportivului a fost validată oficial
Avram Iancu, primul român care a traversat înot Marea Galileii. Performanța sportivului a fost validată oficial
05/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Sportivul Avram Iancu a încheiat cu succes traversarea înot a Mării Galileii, din Israel. Bobliotecarul din Petroşani a reușit astfel să-şi înscrie numele alături de alţi 67 de înotători din lume care au dus până la capăt o asemenea performanţă, devenind și primul român care traversează înot a Mării Galileii. 11 ore şi 40 de minute, atât a înotat Avram Iancu în Marea Galileii. 

„Am făcut-o şi pe asta! Îţi mulţumesc Ţie, Doamne, că m-ai ajutat să fac acest înot!", a spus Avram Iancu la finalul cursei, după ce s-a aşezat, în genunchi, pe o plajă.

Traseul său a fost în lungul Mării Galileea, pe o distanţă de peste 20 de kilometri, el fiind monitorizat de Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizaţie abilitată la nivel internaţional pentru validarea unei asemenea performanţe.

Avram Iancu a primit, joi, 4 mai, la sediul Consulatului General al României din Haifa, certificatul prin care se atestă faptul că a reuşit să parcurgă înot Marea Galileii, din Israel, şi că este primul român care reuşeşte o asemenea performanţă sportivă.

 „Ieri, la Consulatul General al României la Haifa , am primit în cadrul unei ceremonii certificatul care atestă în mod oficial faptul că am traversat Marea Galileii pe lungimea ei.  Președintele Galilee Marathon Swimming Association, Guy Cohen, cel care a și observat înotul, mi-a înmânat documentul. Mulțumesc domnului Consul General Ion Mihai pentru organizarea în parteneriat cu GMSA a acestei ceremonii. Un prilej bun ca relațiile dintre cele două  popoare să se strângă și cu această ocazie.”, a scris sportivul pe pagina de socializare.

VIneri, 5 mai,  Avram Iancu aterizează pe Aeroportul din Otopeni, la ora 22:30, cursa Tel-Aviv-București.


Foto: Avram Iancu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.