Național Comunicate de Presă Ultima oră
Ana-Maria Popescu, Ambasador al Maratonului UVT 2023
Ana-Maria Popescu, Ambasador al Maratonului UVT 2023
05/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Comitetul Olimpic și Sportiv Român organizează Crosul Național Ziua Olimpică la Timișoara, iar Ana-Maria Popescu este Ambasador al Maratonului UVT 2023. 

La Conferința de presă de joi, 4 mai, de la Casa Olimpică s-a anunțat data și orașul care vor găzdui Crosul Național Ziua Olimpică 2023. Acesta va avea loc  la Timișoara, în 10 iunie. Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Simona Amânar Tabără au prefațat evenimentul care va avea loc în Luna Olimpică 2023 în capitala europeana a culturii, Timișoara. 

”Spiritul Olimpic este generator de valori și ne bucurăm că vom ”sădi” la Timișoara tot ce are mai frumos și bun acest spirit. Credem în Excelență, Prietenie, Respect și avem datoria datoria de a transmite noilor generații aceste valori. Societatea contemporană românească are nevoie de modele. Comitetul Olimpic și Sportiv Român este un factor activ în societate prin tot ceea ce promovează și susține. Bucuria sportului, importanța mișcării sunt obiectivele noastre pentru acest cros. Vă așteptăm să alergăm la Crosul Național Ziua Olimpică  Timișoara 2023!” a declarat președintele COSR  Mihai Covaliu. 

Simona Amânar Tabără, triplă campioană olimpică la gimnastică,  s-a bucurat în primul rând pentru că evenimentul va avea loc în orașul în care trăiește. ” Timișoara este un oraș  activ, european și deschis lumii sportului. Crosul Național Ziua Olimpică Timișoara 2023 sunt sigură se va bucura de o participare numeroasă iar copiii vor umple străzile de bucurie.  Rolul nostru e să-i convingem pe părinți că e o necesitate să facem mișcare, mizez pe bucuria copiilor și știu că atunci când un un copil e fericit, părintele e mulțumit!  Pe 10 iunie 2023 vom fi cu mic cu mare pe străzile Timișoarei alergând pentru bucuria sportului!” a  precizat Simona Amânar Tabără, Director al Academiei Olimpice Române.

Crosul Național Ziua Olimpică va avea loc la Timișoara, în 10 iunie. Competiția se va desfășura pe categorii de vârstă, câștigătorii vor fi premiați de către COSR prin Academia Olimpică Română. 

Totodată, astăzi a fost anunțat și noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2023. La conferința de presă  la care a participat și Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT, acest rol i-a fost conferit  campioanei olimpice la spadă Ana Maria Brânză Popescu.

În  baza acordului de colaborare dintre COSR și UVT, campioana olimpică Ana Maria Brânză Popescu va semna medalia UVT Liberty Marathon 2023, oferită celor peste 2500 de participanți la ediția din acest an a evenimentului.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, apreciază valoarea adusă de campioana olimpică Ana Maria Brânză Popescu pentru renumele maratonului UVT Liberty, o susținere oferită public, la nivel internațional, de către binecunoscuta campioană: „Rolul oficial de Ambasador UVT Liberty Marathon 2023, pe care Ana Maria Brânză îl va îndeplini în ediția din acest an, este deosebit de important pentru toate generațiile de participanți la competiție și pentru marele public, susținând mesajul de sportivitate pe care UVT îl propune comunității: UVT Liberty Marathon este o demonstrație vie a alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, dezvoltate prin sport și sănătate, printr-o educație sportivă complexă și prin conștientizarea valorii universale a culturii vieții armonioase și a sportivității.”

Campioana olimpică Ana-Maria Brânză a declarat: „E o onoare să mă alătur colegilor care au îndeplinit acest rol la edițiile precedente. Îmi voi face încălzirea la Crosul Național Ziua Olimpică în iunie pentru a fi în formă la UVT Liberty Marathon 2023.  Toată viața am alergat  după medalii și acum sunt onorată să ofer celor care vor trece linia de sosire  o medalie care are inscripționat numele meu!”, a declarat Ana Maria Popescu. 

Președintele COSR, Mihai Claudiu Covaliu, a declarat: ”Campionii sportului românesc sunt modele veritabile pentru societate. Ei cultivă valori care nu sunt doar deziderate teoretice și sunt parte activă la reconstruirea societății contemporane prin ceea ce  imprimă oamenilor: onoare, spirit de echipă, fair-play și excelență. Campionii olimpici au în ADN educația prin sport și o transmit noilor generații prin puterea exemplului, cu ajutorul principiilor și valorilor olimpice. Ana Maria Popescu este în misiune la Timișoara și tinând cont de tot ceea ce reprezintă ea pentru sportul românesc sunt convins că va duce la capăt această datorie, o moștenire pe care o dăm mai departe din generație în generație. Mediul Academic și Mișcarea Olimpică au valori comune și împreună demonstrează că sportul unește și educă oamenii în cel mai curat spirit de fair-play!”

Ediția 2023 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 1 octombrie, fiind, așa cum deja s-a consacrat, o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare. Înscrierea pentru una dintre categoriile de curse permite fiecărui alergător să aleagă provocarea potrivită, competiția ce i se potrivește: maraton (42km), semimaraton (21km), ștafetă maraton (42km), ștafetă semimaraton (21km), Cros (10.5km) și Cros (2km).


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.