Național Ultima oră
Micul geniu Nicolas Cazacu se întâlnește la doar 9 ani, pe tabla de șah, cu legendarul Garry Kasparov
Micul geniu Nicolas Cazacu se întâlnește la doar 9 ani, pe tabla de șah, cu legendarul Garry Kasparov
04/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Micul geniu Nicolas Cazacu se întâlnește la doar 9 ani, pe tabla de șah, cu legendarul Garry Kasparov, care revine în Bucureşti vineri, 5 mai, pentru a deschide prima etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour.

Are doar 9 ani și o inteligență care uimește lumea. Iustin Nicolas Cazacu este campion mondial și european la șah.

În luna aprilie 2023, Iustin Nicolas a cucerit medalia de aur la Campionatele Naționale de șah pentru copii și juniori, desfășurate la Eforie Nord. Asta după ce, în august 2022, a venit victorios de la Campionatul Uniunii Europene de șah în Cehia.

Acum se pregătește pentru o uriașă provocare: vineri, 5 mai 2023, Nicolas a fost invitat la București, pentru a participa la simultanul dat de legenda șahului, multiplul campion mondial Garry Kasparov.

„Anul trecut ne-a mărturisit că revine mereu cu plăcere în România și iată că este a patra oară când ne va vizita cu ocazia deschiderii turneului înființat chiar de el, cu sprijinul Fundației Superbet și a clubul Saint Louis Chess Club”, a scris Federația Română de Șah pe pagina de socializare.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.