Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss Ultima oră
Din Bucătăria Lui Eliss: Lasagna cu legume și crustă crocantă de brânzeturi
Din Bucătăria Lui Eliss: Lasagna cu legume și crustă crocantă de brânzeturi
29/02/2020 ⋅ 1 comentarii

Bună dimineața, dragi cititori! Sâmbăta trecută v-am promis că azi voi scrie o rețetă din care să nu lipsească sarea și piperul, mai ales că în ultimele două săptămâni gustul dulce a dominat. Fiindcă suntem în Săptămâna Albă, această rețeta (care e la fel de simplă precum altele cu care v-am obișnuit) se potrivește la fix, aducând cu ea bucurii pentru papilele gustative. Eu sunt top fan lasagna, la modul acela că aș mânca în fiecare săptămână dar trebuie date șanse tuturor preparatelor chiar dacă nu se află printre ceea ce ne place cel mai mult. „Vorba” lungă, sărăcia stomacului! 

Așadar, rețeta! 

INGREDIENTE:

-un pachet foi de lasagna

-300 g ciuperci

-o vânată mare

-3 dovlecei medii

-o ceapă roșie

-5 ardei (de care vă plac)

-5 morcovi

-500 g de spanac frunze 

Pentru sosul de roșii:

-500 ml bulion sau roșii pasate

-busuioc

-oregano

-sare

-piper

Pentru sosul de brânză:

-250 ml smântână de gătit

-400 g de brânzeturi (cheddar, mozzarella, cașcaval, brie)

-sare

-piper

MOD DE PREPARARE:

Dacă o să cumpărați din magazin foi de lasagna, le fierbeți înainte conform instrucțiunilor. Eu am folosit aluat de casă, resturi numite „lebbencs” în ungurește, pe care le-am folosit direct așa în lasagna, fără a le mai fierbe (dacă adăugați suficient sos, acestea se vor găti). 

Legumele le tăiem cubulețe, le călim puțin în unt, apoi adăugăm bulionul și restul condimentelor (busuiocul, oregano -uscate) după gust, și lăsăm totul la foc mediu, pentru 5 minute. 

Pentru sosul de brânză eu am avut deja un mix de brânzeturi preparat. Cheddarul și cașcavalul se dau pe răzătoare, mozzarella dacă luați întreagă, o tăiați felii, la fel și brânza brie. Se adaugă peste ele smântâna de gătit, sare și piper. 

Cuptorul se setează la 180 de grade, cu ventilație. 

Pregătim lasagna. Într-un vas termorezistent se pune un strat de foi de lasagna, 2-3 linguri sos de brânză, încă un strat de foi, apoi un strat generos de sos de roșii cu legume  și tot așa, ultimul strat fiind cel din sos de brânză care va forma crusta aceea aurie și crocantă. 

Se lasă în cuptor pentru 25-30 de minute, în ultimele 5 minute mărim temperatura la 200 de grade. Se servește caldă și se poate păstra la frigider timp de 4 zile (deși, dacă sunteți iubitori de lasagna, dupa o oră nu mai ai ce să pui în frigider).

Încerc să fac în așa fel încât rețetele oferite să nu vă răpească prea mult din timp și să vă ofere curajul de a găti chiar dacă aveți impresia că „bucătăritul” poate fi dificil. Vă mulțumesc, din nou și din nou pentru aprecieri și sustineri, fiindcă sunteți o parte dintre oamenii care mă ajută să-mi urmez pasiunea neîncetat! 

Vă doresc un sfârșit de săptămână binecuvântat! Ne citim sâmbata viitoare, cu o nouă rețetă!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

29.02.2020 12:05
Pietro
Sei sulla strada giusta. Buona fortuna!