Național Din Arad Social Religie Ultima oră
”L-am găsit plângând și l-am lăsat senin” – Mitropolitul Banatului a construit o casă pentru un vârstnic singur și bolnav din Grăniceri
”L-am găsit plângând și l-am lăsat senin” – Mitropolitul Banatului a construit o casă pentru un vârstnic singur și bolnav din Grăniceri
25/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Lucrurile bune îi musai a fi date mai departe. Asta cu atât mai mult cu greu ne oprim, în vremurile actuale, asupra nevoilor celorlalți și cu un cuvânt bun, darămite cu implicare și pansament pus pe rană. 

Aflat în vizită la o familie nevoiașă, cu mai mulți copii, în localitatea Grăniceri, comuna Foeni, Protopopiatul Deta, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolia Banatului, a observat chiar la marginea satului, la granița României cu Serbia, o casă aflată în pericol de prăbușire, fiind susținută doar de suporți de lemn amplasați sub acoperiș.

„Din cauza greutății acoperișului, ușile și ferestrele casei nu se mai puteau închide, condițiile de locuit fiind, așadar, nu doar improprii, ci și periculoase pentru viața locatarului”, relatează reprezentanții Mitropoliei Banatului. 

Cercetând situația celui care locuia acolo, Părintele Mitropolit a aflat că vârstnicul este urmașul unei familii cu 11 copii, bolnav și în imposibilitatea de a-și reabilita locuința, neavând nicio sursă de venit.

”L-am găsit plângând și l-am lăsat senin”

În doar trei zile, viața unui om aflat în impas a fost schimbată radical prin implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

„Luând cunoștință de această situație gravă, Înaltpreasfinția Sa a hotărât că este necesară construirea unei noi case și imediat a luat măsuri pentru începerea lucrărilor, casa fiind  construită în doar 3 zile.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan s-a îngrijit, totodată, de înzestrarea casei cu obiectele de uz casnic necesare și a plătit la punctul alimentar din localitate suma necesară aprovizionării cu alimente a acelui credincios vârstnic și bolnav, pentru o lungă perioadă de timp.”, se mai arată pe site-ul Mitropoliei. 

Acțiunea filantropică derulată de către Părintele Mitropolit Ioan, împreună cu credincioși făcători de bine, se înscrie în șirul  lung al faptelor de milostenie săvârșite de Înaltpreasfinția, fapte care picură untdelemn prin „Rugă și trudă” în „candela credinței strămoșești”. 


Foto: Mitropolia Banatului

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.