Național Social Ultima oră
Ora Pământului, cea mai mare acţiune voluntară de mediu, va avea loc sâmbătă
Ora Pământului, cea mai mare acţiune voluntară de mediu, va avea loc sâmbătă
22/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Natura este casa noastră și are nevoie de noi pentru a-și menține sănătatea și pentru a ne putea oferi echilibrul de care avem nevoie. Pe 25 martie 2023, va avea loc Earth Hour (Ora Pământului) – cea mai mare acţiune voluntară de mediu. Sâmbătă, 25 martie, între orele 20:30 și 21:30, oameni, instituţii și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment global, organizat și susținut de către WWF Internațional, în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Această acțiune are ca scop sensibilizarea consumatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

De Ora Pământului 2023 WWF România lanează această provocare: „opriți-vă din rutina zilnică și dăruiți o oră pentru Pământ în fiecare lună. O oră, în care alături de familie sau prieteni să faceți ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: gătiți cu ingrediente locale, reînnoiți o bluza veche, reciclați, plantați un copac. Nu e mult, nu e greu, dar dacă ne adunăm cât mai mulți oameni cu conștiință ecologică trezită, avem o șansă să reparăm. Avem o șansă să oprim degradarea naturii și să o ajutăm să devină și mai rezilientă. Pentru bunăstarea noastră și pentru generațiile viitoare! Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună!”.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature):

WWF România este una dintre cele mai importante organizații specializată în conservarea mediului. De peste 15 ani, WWF România își propune să oprească degradarea naturii și să protejeze biodiversitatea. Astfel, WWF România participă activ la conservarea planetei, la restaurarea ecologică a mediului natural și construiește un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura. Misiunea WWF este implementată prin programe de policy și conservare a naturii, consolidarea capacității publice de a acționa în probleme de mediu și prin advocacy față de companii pentru a reduce amprenta de carbon. Zonele de conservare prioritare ale organizației sunt Maramureș, Transilvania, Sud Vestul Carpaților, Apuseni, Lunca și Delta Dunării. WWF România face parte din WWF International, existent de peste 60 de ani, în peste 100 de țări, pe 6 continente.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.